Kurang Minum Susu

Hi semua... Anak saya baby prem 34w6d... Sekarang berumur 3 bulan.. Berat terakhir timbang 4/12 adalah 5.7kg. ..Sejak masuk usia 3 bulan ni dia tak nak menyusu.. Dh tukar macam² jenis botol dan susu... Tetap jugak kurang minum... Kebiasaan sebelum ni dia akan minum 4oz setiap 2 jam.... Sekarang ni bila bagi susu macam ajar berperang... Abis kuat pn 1oz je...risau badan bby kurang air & beratnya menurun... Apa perlu sy buat? Jika ada momy ada pengalaman yg sama mohon kongsi ya Terima Kasih

1 Trả lời

Samalah dgn anak saya.. Skrg 3bulan ni dia dh mcm kurang susu.. Dulu senang ja hbiskn 4aun skrg ni mmum akan tgal 2aun..jarak mnum pun dh lama..bukan 2jam mcm dulu.. Mngkin normal agaknya..tp risau berat dia xnaik

5y trước

Sis.. Klu bby kurang minum susu ni xde pape effect ke? Cth nya dehydrate