Baby 8bulan tidak suka minum air kosong.

Baby 8bulan tidak suka minum air kosong.baby hanya minum susu badan ibu.botol susu pn tidk mahu.takut xda air dlm bdn dia.ada tips korang?

3 Các câu trả lời

1 tahun ke bawah, air kosong tu sbg tambahan je. Penyusuan masih yg utama. Boleh ajar minum air kosong guna straw, cawan. Buat sbg rutin, lepas makan minum air kosong, offer dia 3 kali, lps tu 5 kali. Jngn paksa. Don't give up. Offer air kosong kpd dia dgn kasih sayang.

1 tahun ke bawah, air kosong tu sbg tambahan je. Penyusuan masih yg utama. Boleh ajar minum air kosong guna straw, cawan. Buat sbg rutin, lepas makan minum air kosong, offer dia 3 kali, lps tu 5 kali. Jngn paksa. Don't give up

dalam susu ibu tu sendiri dah ada air. kalau berat baby okay, berak dia okay, takde tanda2 sakit perut, kembung perut, minum susu cukup, InshaAllah takde apa2

1y trước

tq sgt2 bagi info 🥰