Makanan bayi 7bulan

Hi, baby 7bulan nak start makan apa dulu ye ? Kira pagi, tengah hari, petang, malam makan menu lain lain ke ? Boleh bantu tak #bantusharing #firstmom #firstmom

5 Các câu trả lời

Mkn mcm kita makan. Ada breakfast, snacking, lunch, snacking, dinner. Lunch n dinner boleh menu sama. Breakfast u boleh sahaja buat apa2 mcm roti, overnight oatmeal, lempeng, sandwich.. Snacking boleh bg rice cracker, kek, biskut, fruits ,yogurt.

Kalau saya, kebiasaannya breakfast je buat menu lain. Lunch & dinner menu yg sama. 3x main meals (bfast, lunch & dinner) 1-2x snacking (between main meals)

mommy boleh follow page FB happy baby food malaysia untuk rujukan makan baby... mcm2 info baby mkn dan resepi mommy boleh ikut.

awak boleh refer cadangan waktu makan anak ni

10mo trước

awak dh boleh pelbagaikan makanan baby awak. boleh buat makanan bertumis juga dah. pagi boleh bagi mcm nasi goreng, mihun goreng, pancake, waffle, etc lunch bubur dn lauk2 bertumis. snacking boleh bagi dessert, bubur jagung cheese, serawa labu, serawa pisang, buah, etc

apa2 yg lengkap tp mudah