baby 6 bulan takboleh meniarap lagi, is it normal ?

baby 6 months

36 Các câu trả lời

anak sy 7 bulan baru start meniarap, smpi berjalan masuk 14 bulan, dia mmg lambat sikit, mummy jgn risau, kdg ada baby mcm tu, walaupun lambat sikit tapi skrang msk 3 tahun dia cepat belajar pula tu😁asal sihat

ank sya mnirap umo 4mnth..lme lak tu smpai dia blh bjalan...mknenye dia skip merangkak...dari meniarap trus bediri n bejlan..bila tnya doc..itu bnde normol je..

jgn sesekalo compare perbezaan tumbesaran anak dgn org lain . sbb setiap org tak sama, ada cepat ada lambat and ada yg skip some movement . so mader jgn risau

kalau ikut buku baby patut dah boleh dah meniarap. kalau cek up utk vaksin, ask ur doc ya. baby development mmg tak sama each baby tapi ada range period yg normal.

normal. bagi baby you on tummy time bagi kuat kan otot otot dia. every child lain2 perkembangannya. just banyak encourage baby you and jgn paksa dia sbb dia boleh rasa.

setiap budak tak sama ade yg cepat ade yg lambat... tapi ibubapa jgn risau truskan berusaha buat cam meniarap depan anak nt pelan2 anak akan ikut kita

sm goes here..anak sy dah nak 4bln blm meniarap jugak...tp baby trying...mak kata normal..kadang2 tak meniarap pun terus duduk katanya

Anak sy 4bulan dah meniarap... 5bulan sudah beljar mau berjalan dan bangun dari tidur.. 6bulan sdah pndai brjaln dgn bantuan baby walker😄

rasa normal, lain anak lain cara. cuba demo cara meniarap masa baring sebelah baby. mana tau dia rasa nak buat cepat ada kawan meniarap. heehee