Assalamualaikum mummy nak tanya klau baby 4 bulan demam bdn pans,selesema, berkahak apa ptt lakukan?

Baby 4 bln demm

6 Các câu trả lời

Pakaikan baby pampers dan kerap lap badan die. Basahkn kepala die jgn bg terlalu panas. Tp jgn terlalu basah sgt baby sejuk pula nnt. Boleh beli sterimar kat pharmacy dan tanya pharmacist penggunaan die. Yg nie safe untuk baby 4 bulan. Sterimar nie membantu untuk keluarkan hingus die. Boleh tepuk2 @ percussion kt bahagian dada die. Pantau demam die tu penting sgt ye sis. Kalau terlalu panas bwk pergi klinik.

jumpa doc. tp dlm masa sama. beli sedut hingus utk baby. kita sedut sendiri. bagi laluan dia bernafas. kalau selsema pulih. insya Allah, kahak pun akan reda. ada juga balm bawang putih. utk bg hingus lebih keluar.

Kerap mandikan. Lap-lap seluruh badan bayi terutama bahagian lipatan. Selalu pantau suhu bayi agar sentiasa di bawah bahaya. Jika masih terlalu tinggi sila segera ke hospital. Berkahak cuba pergi klinik.

kalau sy terus bawa jumpa doc. tak nak tangguh² lg sebab risau

bawa g jumpa doc segera

bawa pg hospital