Baby mandi malam

Baby 2 bulan boleh mandi malam tak ? Kesian lah dia berlengas berpeluh musim panas2 ni.. tak selesa sampai tak boleh nak tidur.. ingat sebelum dia tidur malam nak mandi kan dulu..

10 Các câu trả lời

Boleh tapi air suam saja. Lepas tu pakaikan anak baju nipis atau lengan pendek atau eyelet. Nak pakaikan pampers je pun boleh. Ikut keselesaan anak. Anak saya kalau musim panas tidur pakai pampers je, lepas tu on aircond.

anak sy sensitive dgn panas, bilik tidur aircond tp kalau panas tu sblm masuk tidur mmg mandikan je, kalau tgh mlm dia terjaga takleh tidur pun sy mandikan kejap, lepas dah mandi dah boleh tidur je tak bf pun. kan ada water heater

2mo trước

Sama. Kat rumah ada water heater senang nak bagi mandi. Anak saya dari lahir pun memang ber-aircond.

Kalau boleh bagi pakai pakaian nipis je jangan tebal2. Jangan bedung time panas unless kalau bilik beraircond. Kipas direct pun xbagus untuk baby. Malam kalau boleh lap2 badan baby guna air suam cukup la.

better mndikan sblm maghrb.. biasanya d sarankan mndi selepas asar sblm azan maghrb.. jika mlm anak berpeluh blh try lap dgn kain bsh yg telah di bshkn dgn air suam..

Boleh je. Tak de masalah pon. Kesian dia tak selesa. Air suam2. Pastu pakaikan baju yang nipis. Tak perlu pakai barut atau seluar. Mitten pon tak payah.

X digalakkan sis, kecik lg, lap2 guna kain yg bersih dgn air suam dh okay, lpstu ganti baju dgn pampers supaya baby selesa, senang nk tido..

Boleh awak. A warm bath time before bed really helps in calming baby. 😊Boleh masuk dalam one of bed time list routine untuk anak.

Boleh try Lap2 badan je. Pastu pakai kan anak baju lubang lubang tu je.

better lap2 je badan anak dgn air suam

Mandi sebelom magrib