duduk rumah mak mertua...

Asslamualikum siapa yang ada masalah mcm saya?? Keluarga mak mertua saya baik je dengan saya tapi walaupun baik saya tetap tak selesa nak duduk rumah sekali dgn keluarga mertua... Yelah keluarga mertua saya anak2 dia semua lelaki. Bila kita nak mandi or nak buat apa jadi tak selesa ? saya ada bincang dengan suami tapi suami masih tak faham.. Puas saya suruh suami cari rumah sewa dia ckp nantilah natilah ? bukan saya benci ke apa tapi bila setiap hari memikir rasa sedih stress ? tak tahu nak kongsi cerita ni dekat siapa lagi... Saya pun tahu klau suami balik rumah saya dia pun tak selesa mcm tu jugak saya bila tinggal dirumah mak mertua ? nak lagi waktu suami pergi kerja saya rasa janggal je.. Tapi saya boleh pendam je semua ni.. Bila cakap suami akan cakap duduk je sini ? Say perlukan ada orang yang faham saya je sewaktu bercerita... ❤

55 Các câu trả lời

Sama la.. Cuma kalau husband keje.. Saya masak² dgn mertua.. Sambil borak walaupun xtau borak apa... Selalunya mertua saya kongsi mcm² tips.. Sy mntak nk duk asing sbb susah sbb nak masak kena pakai tudung.. Nak makan pakai tudung...nak tgk tv kena pakai tudung.. Nk buat air kena pakai tudung.. Tp sbb husband ada msalah kewangan.. So saya terpaksa fhm masalah dia and teruskan bersabar.. Sis sabarlah.. Sy pun byk kali nngis mntak nak duk rumah sewa.. Mertua baik je.. Siap dimanjakan lagi.. Tp tulaaa... Kita nak memerintah di rumah kita sendiri dan kebebasan nak buat apa²...sabar je.. Doa byk²😊

4y trước

Kan... Hehe😁