ALAHAN PREGNANT KEDUA

Asslam dah 11 mggu pregy. Alahan teruk tak boleh bau suami, bau toilet rumah, bau pakaian sendiri tudung dan baju, tak boleh bau masak. Messy sgt rasa. Makan pn tekak rase tk sedap masam je slalu. Bdan letih lesu. Ad tk momy2 cam saya skrg ni.. tq🙏🏻#bantusharing

5 Các câu trả lời

ada jak sis.. biasa lah tu org mengandung kan.. saya dulu semua pun xboleh tengok asyik terperap dlm bilik yang gelap saja.. yang lucu nya matahari pun saya tidak boleh tengok.. matahari pun buat saya muntah/mual.🤣MCM2 saja.. apa2 pun semoga dipermudahkan segala urusan kita ibu2.

Saya. Xblh bau aircond kereta, bau nasi mendidih, bau tumisan, bau perfume, bau sabun mandi. Eh pendek kata almost everything. Sabar ye, nanti akn slow2 hilang bgantung pd bdn awk. Mcm sy dh 3rd trimester masih xblh bau sabun mandi, bau nasi mendidih. Lain2 dh ok.

Sama dgn saya. Kawan2 bagi tips cuba makan mangga masam ke, any buah yg boleh hilang kan rasa mual. Kalau part bau tu boleh try amik limau nipis, belah dua pastu picit guna kuku then bauuu je. Hehe boleh cuba tau ❤️ stay strong mommy !

sy masa first trimester xboleh bau ikan, minyak wangi.. klau nk mkn ikan husbnd akn siang n masak.. masuk 3 trimester ni pulak husbnd akn buat semua kje rumah.. bab masak je dia xsentuh sbb dia masak kureng sikit

Macam sy masa 1st trimester. Dah masuk 2nd ni dia kurang & boleh masak. Cuma tekak masih rasa tak sedap, dah makan mcm2 pun sama. Lg kalau termakan pedas rasa pedih tekak 😅