KEGUGURAN PADA USIA KANDUNGAN 20MINGGU

Assalamualaikum mommy semua, hari ni baru ada kesempatan utk saya berkongsi..Saya keguguran anak sulung saya pada usia kandungan mncecah 20w4h...Perasaan sedih yg tak terkata sebab baby dh cukup sifat..baby perempuan yg diberi nama FATIMAH AZZAHRA.. sya bersalin secara normal tanpa paksaan. . Memang baby nk keluar sbb sy bleeding non stop dan air ketuban pecah.. Doctor ada maklumkan yg uri saya dok di bawah dan mungkin juga disebabkan rahim saya lemah. . Ada tak mommy2 yg penah senasib dgn sy.. berapa lama tempoh berpantang yg mommy2 semua ambil dan plan untuk baby ke2. . Doakan saya kuat

17 Các câu trả lời

Takziah sy ucpkn... Kes puan.. placenta previa . Pnmpelan uri dtmpt y xsptutnya..sb tu jd bleeding n bby xlh dslmtkn... Pskit2 sy rmai y mnglmi mslh mcmni... N sy pnh skli ggur sb mlkukn krja brt.. sy bpntg sprt org bsin.. 44 hri... Pstu msuk hri ke 50..sy mlkukn SI.. sy priod skli.. n then alhamdulillah skg prggy ank kedua.. da msuk 5w3d..

5y trước

Berapa minggu ye puan kita dapat tahu ada masalah uri kat bawah

Salam takziah sis, In sha Allah ada rzeki yg lbih baik menanti... Sya msa keguguran dlu pntang 44ari mcm pntang brsalin, lpas 6 bln bru sya mrncang utk ngndung semula, Alhamdulillah sya di sahkan ngndung Twin lpas kguguran tu... Skrng twin dh brumur 9thn n now sya prgnant ank ke5, bru 15w 😊

Salam takziah sis. Semoga ada yang terbaik yang Allah sediakan dikemudian hari buat sis. Nak tanya, sis tahu uri di bawah since dari awal kehamilan ke? Or lepas keguguran baru doc inform?

Sabar ya sis , saya pernah keguguran masa kandungan saya 10 minggu dan kandungan saya 5 minggu , selepas saya bepantang 44 hari saya amalakan preggy Love Terus melekat ,

5y trước

InsyaaAllah.. .. nnti sy try google. Mmg nak sgt baby

Sy pnh ade pengalaman mcm ni baby 21 week meninggal stay strong dear, jga diri berpantang mcm biasa inshaAllah sng lekat lps tu, be positive

5y trước

InsyaaAllah.. sy mmg brpntang mcm biasa skrg 44hri sbb brsalin normal n baby dh ckup sifat

Saya ggur masa 5week.pastu pantang sebulan.bertungku cam org lpas bersalin.jaga elok cpt 6 bulan lewat setahun.saya x smpi 3 bulan hamil kmbli.

Sy pnh gugur 19week. Taktau punca. Mungkin rahim lemah jgk. Skrg alhamdulillah sy prgnant blk slps 4tahun.moga ada rezeki sy kali nie. Aminnn

Alfatihah sis.. semoga ada lg rezeki awak lpas ni..pantang betul2 sis..bnyakkan bersabar.. inshaAllah..ada ganjaran utk awak

Sama macam sya. Tahun lepas bulan april gugur. Berpantang dalam 2 minggu jgak. Setahun lepas tu bru lekat balik.

5y trước

16 weeks

al fatihah sis ank syurga...blh sy btnya apa sbb bsalin awl...doc ada indfrm pape x

5y trước

Uri sy kat bawah.. doct kata mybe rahim lemah xboleh support baby bila besar.. lepas nie klau preggy lgi doct kta kena jahit pgkal rahim..smpai ja due lpas bukak jahitan mmg kna terus bersalin..