keliru hamil atau tak

assalamualikum semua, nk tnya 4 hr lepas sy ada g kk doktr sah kan sy pregnant 5w++ , alahan mmg tiada kecuali sakit belakang,pinggul,cram dan cepat letih n mengantuk. pagi ni sy sj gatal nak test upt guna strip tp naik 1 line je🥹🥹 kenapa ya mcm tu? atau hcg sy kurang waktu pagi dan lebih tinggi lepas itu? plss plss bantu saya🥹🥹🥹#ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing #uptnegatif

keliru hamil atau tak
13 Các câu trả lời

Kalau dah ve pregnant takyah check lagi dah. Dah sahkan pregnant sis. Bazir ja check lagi. Kan dah jadi satu hal buat rasa risau. Selagi tkde bleeding jgn overthinking. Nk kepastian, check balik dgn high sensitivity punya UPT (CB atau dipntell)

8mo trước

ok awak🥹🥹 tu la dh jd sebb nk pikir check negative je. doa kan sy ye ❤️

patutnya hcg tinggi waktu pagi. dan semakin meningkat minggu kehamilan, lebih mudah line naik. awk blh cuba clearblue digital utk lbh accurate. jika result tak pregnant, meaning that its chemical pregnancy

8mo trước

ok awak❤️❤️ bila sy test waktu mcm sy g kk tu naik 2 line 🥹🥹 tu yg sy cnfuse. nnt sy beli clear blue utk confrm, 23/11 ni sy ada checkup sekli lagi doa kan sy tau🥹🥹

Kalau dah 4 hari lepas check kk positive, spatutnya harini dah terang dah tu. Risau antara yg kat klinik tu false positive or sis alami chemical pregnancy (kandungan xjadi kantung xsempat menempel kat dinding rahim)

8mo trước

tu la buat sy risau, tp klu check mcm sy g kk tu naik 2 line 🥹🥹 seblm ni pernah terjadi dh🥹🥹 sy kena tggu 23/11 ni utk checkup semula, doa kan sy tau🥹🥹

Repeat je guna trusted strip macam dip n tell & clear blue. Kalau brand ni dapat 1 line, baru boleh start overthinking ke apa ke hehehe. Boleh lah kembali ke klinik utk check further

8mo trước

wokey awak🥹doa kan sy tau

klu sy sis check 2bulan tak dtg period memang naik terang 2 line dia.. mgkin masi awal jd tak naik 2line tu sis.. cuba lg 2minggu dr sis check ni

8mo trước

ok awak❤️ terima kasih, nnt sy cuba lagi test🥰

kalau awak ragu2 cuba beli clearblue punya . kalau tak pun tunggu lepas seminggu dua baru test upt balik , harapnya betul2 pregnant lah 🩷

8mo trước

ok awak insyallah ❤️

sye pun guna strip yg mcm ni..cuba try lagi dalam 2 hari.. kalau preggy nnti line tu makin terang .. sis dah berapa hari delay period?

8mo trước

alhamdulilh awak, dh bpe week dah?

its ok sis.. slagi xde bleeding, kte aggp je sis preggy.. just tggu next checkup k.. klu ada rezeki, insyaaAllah..

8mo trước

ok awak terima kasih tau❤️❤️

patutnya 5w+ dah terang upt tu, tak kisah pagi ke petang ke. maybe batch yg awak dapat ni rosak kut. cuba beli yg lain.

8mo trước

ok awak tu la sebb knp tak naik 2 line waktu awal pagi, tp sy repeat test hr yg sm naik 2 line tp nmpk smar2 terang jgk🥹

Try cuba upt lain.. beli dipntell tu dl.. klu naik 1 line jgk g scan klinik trus.. pe2 pun doa yg baik2 ye

8mo trước

ok awak terima kasih ❤️❤️