Tips Makan First Timester

Assalamualakum mommies and mommies to be, saya pregnant 1st Timester dalam 6-7weeks , morning sickness tak teruk pun. Cuma rasa loya, bloated and tak lalu nak makan langsung dalam beberapa harini ... Ada tips tak utk mengatasi masalah bloated dan tak lalu makan ni , risau jugak kandungan ni sbb xmampu nak makan apa2 rasa loya...Tolong bagi tips apa yg perlu dilakukan dan makanan dan minuman yg boleh bagus utk tempoh tak lalu makan ni. Maaf ye perlukan tips sbb ni 1st pregnancy.

1 Trả lời

Waalaikummussalam. Puan kena amalkan pemakanan yang sihat ya. Berpantang makanan untuk elakkan rasa loya tu makin teruk. Min dulu doktor sarankan supaya awal kehamilan kalau boleh jangan makan makanan yang berminyak, fast food dan setiap hari kalau boleh kena makan sayur & buah-buahan. Alhamdulillah mampu min bertahan diet macam tu dua trimester dan hilang loya makin berkurang☺️