Ibu yang kesepian

Assalamualaikum.. Sy terdetik hati maw share perasaan sy dsni. Sejak sy bersalin. Suami mcm menjauh dn kurang berkomunikasi. Sy xtau apa puncanya. Tpi suami lebih byk masa dgn game berbanding waktu bersama². Sy betul² kesepian dn tekanan perasaan. Bisanya setelah tidurkan bayi, sy punya waktu terluang utk berkomunikasi dgn suami. Tpi suami lebih suka main game. Sy kecewa dn xtahu nak buat apa. Keluarga sy tinggal jauh. Dn sy suri rumah sepenuh masa. #1stimemom #pleasehelp #bantusharing

1 Trả lời

wassalam mommy.. jgn stress2.. we need to understand each other... klu awk ada masa lpas tidurkan bayi, boleh la awk buat aktiviti awk yang tidak melibatkan suami awk... maksud saya me time🥰... seronokknya rasa . mcm sy x dpt masa me time dah.. anak kecik ramai, klu dlu mse ank sorg, time husb main game, sy join skali game yg dy main. baru best main sama😂😎

3y trước

sy jenis x minat men game. lebih² lagi game war ni. akan membuatkan diri sy trlebih anger dn cenderung kpda kuat memukul. sy risau akan effect teruk dgn baby. kalau game lain pun sy x minat sgt. klu aktvt me time semua nak pakai duit. sy suri rumah so belanja ckup² utk pampers bby dn brg dapur shj. Dlu sy sgt suke window shopping tpi bila dh tggal kpg suami jauh dri bandar. dh x dpt nak window shopping.