Dilema isteri

Assalamualaikum...nak tanya normal xklu dh 7bulan sy xbersama suami...lpas bersalin bln 1 sy xpenah lg bersama suami smp skrg ank pun dh nk msuk 7bulan...sy dh jd kurang berminat dgn hubangan seks knp ye..sy kesiankan suami tp tula xada nafsu @ghairah terhadap suami..sy dduk sebumbung dgn suami bkn pjj..mcm mana ye nk kembali nafsu n rasa ghairah dlm hbgn intim dgn suami ye...pliss mohon pendapat...?

18 Các câu trả lời

Carik penyelesaian, jgn pentingkan diri. Mmg normal wanita lps bersalin kurg bernapsu atau hampir pupus napsu tu tp kena fikir perasaan suami jugak. Try any jamu utk bangkitkan napsu awak, berurut, melawa balik dpn suami wlupon kekangan masa sbb ada baby skrg ni. Suami mungkin tak complain apa2 tp tak nak dia memendam rasa. Cari waktu sesuai utk sweet2 dgn suami.

Sama la... Sejak pregnant ni sy xde selera nk bersama suami.. Tmbah dgn alahan lg. Kdg2 kesian jgak tgk dia... Plus risau jgak kot dia xleh tahan nafsu. Sy slalu slow talk dgn suami... Mntak maaf dgn dia, tnya keinginan dia. Sy lbh suka terus terang... Bg tahu direct supaya dia paham. At least dia rasa diperlukan & tak terabai.

Ye setengah ibu akan rasa malas nak bersama kadang penat kadang mcm amik endah tak je kan. Tapi harap sis cari penyelesaian. Sis ingatlah kenangan sis dgn suami dulu yg boleh buat sis rindukan nak bersama suami.Kawan sy ada yg mcm sis last2 kena main kayu tiga sian kawan sy sekarang jadi janda.

Try guna produk bonda rozita..sya ada no agent sah dia.+60196549159...try royal v ..pastu tnya pdpt agent tu..agent ni bole suggest kan..stakat ni ok je pkai produk bonda..dia dri serba..hnya ada pada agent sah. Xde kat kdai jamu sebb xnk ade yg jual fake

Kadang sebab hormon sis . Start dari masa mengandung lagi , ada setengah ibu nafsu menjadi jadi , ada setengah jadi tak berminat . Saya pun ada try Royal V bondarozita , untuk stabil kan hormon dan boleh meransang . Tapi so far rasa biasa je .

5y trước

Yaka..jd apa perlu sy buat sis..kena mkn ubt jg ka..serius xmslh sy ni..ke kena rujuk dgn sakit puan ka..blh syor xubt apa yg blh stabilkan hormon blik..

Saya pernah alami masa lepas bersalin anak sulung. Anak full bf. Anak kuat sgt menyusu so saya memang tak ada nafsu. Sis kena kawal emosi. Try LA makan jamu.

Hahaha…..sama la…tpi kene usaha….tugas isteri melayan suami….pandai2 la awak….suami awak kan…..xkan la nak suruh perempuan lain..layan pulak…😆

3y trước

2 tahun lepas dah wak..myb die dh dpt penyelesaian☺

Lebih kurang la .. dh 10 bulan... awal2 mengandung uri bawah.. ni bersalin czer ... ntah la bila bole bersama

Ada pakai perancang ke. ? If ada mungkin sbb efek perancang sbb saya dulu pun mcm ni

Masalah tu sis kena bincang dgn suami. Slow talk. Sis ada masalah dalaman?