Baby pra matang

Assalamualaikum...saya nak tanya..susu dutch baby sesuai tak untuk baby pra matang...sebab saya dapat baby twins..baby first 2.65kg , baby second 2.6kg ...susu badan memang tak cukup...28,6,2022 ni baby baru cukup 1 bulan...

7 Các câu trả lời

anak sy premature, lotus, farmasi ada susu untuk premature..tanya saja susu untuk pramatang..mamil, similac, susu dia tak sama mcm susu normal, dia lagi halus sebab baby pramatang ni susu dia belum matang lagi..so dorang ada susu khas..nanti dah sampai umur dia sepatutnya dia lahir..kalau nak tukar masa ni, baru boleh tukar ke susu normal..contoh sepatutnya anak saya lahir hujung julai 6 tapi dia lahir awal bulan 5, nanti sepatutnya dia lahir julai tu, baru sy tukar ke susu normal..

Waalaikumussalam, tahniah sis! Baby pra matang ada susu yg lain tulis "premature baby". Sy tak pasti susu jenama apa yg sesuai sbb anak sy x premature tp sis boleh Google susu yg mana elok. Beli yg kuantiti sikit je dulu bg baby try. Klau najis baby lembut kira ok la susu tu dgn baby sis. Anak sy klau minum susu dutch baby najis dia jd keras jd sy tukar ke dupro. Alhamdulillah najis dia lembut je.

maaf puan bayi pramatang kena guna susu khas untuk pramatang la sampai usia 3bulan . terima kasih

anak saya pra matang 31 week.. time tu bg similac.. cepat naik berat , bole cuba 😊

2y trước

Sis, ada tak bagi susu badan sebab saya pun melahirkan anak pada 31 weeks juga dan skrg ada ni nicu.

kalau baby prem ni ade susu khas nya..xbole bg yg biasa punya

better bagi susu yang untuk prem tu

seonok nya dpt baby twin. .