Gusi bengkak

Assalamualaikum..mommy’s nak tanya ada tak yg sakit gusi dan bengkak ketika 8 minggu .. nak tidur pun xboleh stress dengan sakit gusi. Ada tips x hilangkan sakit selain ke klinik🫶🏻

8 Các câu trả lời

Tak ada tips. Kebersihan gigi wajib dijaga sepanjang pregnant. Kalau rasa xnak hilang gigi tu, baik pergi. Hormon masa pregnant akn mempercepatkan segala proses. Contoh ada lubang yg kecil diabaikan, dlm masa yg cpt mmg akn jd besar. Silap2 sakit yg teruk and terpaksa cabut. Xada tips yg boleh bantu. Gusi yg bengkak dan berdarah tanda nya ada karang gigi dlm gusi. Kena bersih kan.

Waalaikumsalam, ibu mengandung dinasihatkan untuk dapatkan rawatan di klinik gigi jika mengalami penyakit gusi. Puan boleh ke kkia (jika mereka ada dentist di situ) atau pergi ke kk. Saya sertakan sekali link website KKM mengenai penyakit gusi bagi ibu mengandung http://www.myhealth.gov.my/penyakit-gusi-bagi-ibu-mengandung/ Harap membantu

Saya tri 1 mmg sakit gg.. Dpt tau pregnen pon sbb bgkak gusi bila dh xbleh cabut ni.. Saya berus gg kerap, kumur kerap, n sehari 2 kli saya kumur dgn air grm suam.. Nnti lama2 akan hilang normal sbbnya hormon xstabil..

pergi klinik gigi ya.. mcm sy dari kecil lg ada masalah gusi bengkak jd x kira waktu nk kena.. klau teruk sgt sampai tahap pipi jd bengkak baru sy pergi klinik gigi..

memang sepanjang pregnant macam macam sakit gigi saya dapat. lepas bersalin terus hilang. kena juga klinik awak. bawak je buku pink tu. free!

Sy alami. Kumur dgn habatusauda. Masa awal kandungan sy kumur je. Bila kandungan dah masuk trim 2 tertelan pun dah xda apa habatusauda tu

Sy rase normal je gusi bengkak.. hritu sy pun alami nye jugak tapi tak teruk.. kejap je..

pergi klinik cuci gigi.