Sakit gusi

Hi mommies, macam mana nk hilangkan bengkak gusi ye? Sblum ni takde masalah bengkak gusi, tiber time mengandung ni gusi bengkak lah, sakit gigi lah apa lah. Need help 😩😩 #firstmom #pleasehelp #bantusharing

4 Các câu trả lời

saya pun macam tu. jumpa doktor, dia buang karang gigi. dia kata, sbb karang gigi tu la gusi kita sakit. ada orang makin sensitif gusi bila mengandung. lepas tu doktor suruh guna oradex kumur2 2 kali sehari selama dua minggu. baik awak jumpa doktor gigi, sebab setiap orang lain2.

saya sama jgk.tp sy pkai braces.gusi hari2 bengkak. berdrh sllu. time bgun pgi brdrh. time ptg2 tk buat ap pun drh kluar. . sy g klinik gigi sruh doc cuci. doc pun cuci gigi@scaling gigi sy . pstu doc sruh kerap gosok gigi betul2. stiap kali lps mkn sy gsok gg . skrg dh ok

jumpa dr gigi, bawa buku pink. bgtau dr. untuk consume apa² ubat refer dr dulu.

kena topup makan calcium dear.