Bersalin di Hospital kerajaan.

Assalamualaikum...maaf nk tanya utk kepastian...if bersalin hospitl kerajaan berapa ye? still kita kne spend money 1k-2k kee if bersalin kt kerjaan..komfius laa...

8 Các câu trả lời

kelas 1&2 gov mahal skit. gov hospital utk kelas ketiga bersalin biasa rm10..bersalin breech Rm50.. Bersalin Forcep Rm50.Pembedahan caesarean Rm100. kalau besalin ank kembar dlm rm50. bsalin dgn bantuan (forcep/songsang/vakum) dlm rm50. Caj wad satu mlm tidak bhawa dingin/bhawa dingin utk kelas 3 Rm3(tgk penuh ke tak). caj wad kalau kelas 2 blik kipas rm25..blik aircond Rm40.. sis blh rujuk sini .. moh.gov.my/index.php/pages/view/165?mid=294 kalau nk sahihkan lgi..walk in je kaunter pembayaran kt hospital..ni lau rajin.. sy googl je..hohoho

5y trước

haha knee standby moneyy nii...tq aww

Xde la.. hosp kerajaan murah je.. unless kalau utk foreigner atau full paying patient (FPP). FPP ni, diorg dpt facility lbih krg 1st class la. Tp, kat kerajaan. Kalau yg biasa2 tu, murah je.

2y trước

kat hospital kerajaan boleh ke minta doctor perempuan shj yg handle kita? (untuk muslimah)

KELAS 3 Klu area sy, bersalin normal rm10 tak termasuk ujian & caj tambahan (adik sy last year rm69). Czer rm100 x termasuk ujian & caj tambahan (ipar suami dlm rm200lbh)

kerajaan tak mahal mana pun... swasta just standby money dlm 50 60 mcm tu je.. ateyn duduk mne ye?

5y trước

sis laaaa...kak su demm kne 1k+ ...demm apa time tu akk?

Iya normal rm47 ja..ikut brpa lma jg sis dlm wad..yg rm47 tu 2 mlm...

5y trước

tulaa..sy pelik ada someone nii yg ckp kene getready duit almost 1k-2k..haihh padahl kerajaan...

Sis stay putrjya? nnti bersalin di hosp mana sis

5y trước

boleh jee nk pangil sis pon boleh nk pangil aten pon boleh...hee tulaa kita nerves..tapi xsbaa nk tggu bby kuar..sbb first baby...baru kawin thun ni..awal thun depn da dpt baby😂

Yes harga bersalin normal rm 50 - 100 je..

Klu normal dlm RM 50 to RM 100

5y trước

tq aw awkk🤗