Scan 3D sama ke detail scan??

Assalamualaikum,hai mummy2 sekalian siapa pernah buat detail scan?n bila waktu terbaik untuk scan?ada beza tak 3D scan dengan detail scan?Sy firstime pregy tq.

4 Các câu trả lời

detail scan recommended buat semasa 18-24 minggu (depends on klinik ada yg terima sampai 28minggu) . detail scan tu dalam 2D je . untuk 3D scan tu biasa 24 minggu ke atas boleh.tapi kalau buat masa besar sangat (35w ke atas) susah nak capture gambar baby . beza 3D tu gambar berwarna . 2D details scan tu gambar hitam putih (tujuan dia nak cek abnormalities pada baby) . saya sonographer - tukang scan baby anda :)

wasalam. detail scan selalu 20w-24w in 2d. 3d scan mybe yg colour colour sikit tu kot, tak penah lg buat 3d 😅

tak sama. detail scan biasa buat dlm 30_40 min. scan detail sampai nampak baby punya tulang, kidney semua

detail scan blh tau semua organ baby dgn detail..blh tau boy or girl