Baby x nk mkn

Assalamualaikum.bby 1 thn 2 bulan x nk mkn.sy da cuba pelbagai menu ttp dia x nk.mkn pun 3/4 sudu je lps tu x nk.ada x vitamin utk tmbh selera bby utk mkn .khas utk bby 1 thn.😢😢😢kita da stress pikir anak x nk mkn.anak da tmbh kurus.hri tu timbang berat 7.8kg je .burn out sgt2.rsa nk mrh je dgn ank.#SeriusTanya #bantujawab #bantusharing #bantusharing

4 Các câu trả lời

Mungkin fasa kot sis, sama macam anak saya umo setahun.. kdg taknak makan, kdg nak, padahal menu sama je mcm sblum2 ni, kdg sehari masak 2-3 menu sbb nk usaha bg dia makan, mmg burn out la bila tgk dia luah2 balik rasa nak ngamuk je, tp sy cuba tenang2 dulu cari mkanan sampingan apa anak boleh makan selain nasi, macam cheesekut ke, pengat pisang ke, asal kan anak mahu makan sikit. Tp rupanya saya rs anak saya nak makan nasi lembik (separa bubur) + sup2, cth nasi lembik + sup ayam / tomyam / masak lemak ayam. Dia tak suka makan nasi keras2. Maybe sis bleh try kut dia tbe2 tkmau/ takrajin mengunyah sgt ke. Mood budak kan.. Asalkan dia nak makan je. Harini saya buat bubur lambuk versi baby, lajuu je makan. Lepas bbrp hari asik luah makanan 🥲 Sis try laa..

5mo trước

samalah anak saya pun sis dia malas nak kunyah dh skrng kalau kunyah pun ayam je

anak saya 18bln, berat 8kg lebih je awak. lepas tuh misi suruh jumpa dr. next week , tiba terus lalu makan. padahal sblm ni mcm anak awak je makan. tapi bab makan ni ,mmg ada je jenis mcm anak kita , tambah bila dia dlm fasa aktif. tgok mcm anak saya, baru skrg lalu makan. awak just terus offer je , even sikit pun takpa , nnt kejap2x try lagi.

tunggu betul2 lapar bru suap makan. vitamin ada banyak jenis dari newborn boleh bagi , kena ikut panduan kt kotak. boleh cari di farmasi

ada jual dkt farmasi, anak buah saya minum yg seven seas