minyak?

assalamualaikum wr wb Tolong sharing la sis🙈 Semalam kawan bagi minyak ni...untuk pakaikan kat baby...memang ni untuk baby ke? Tapi kat kemasan tu ada tulisan Jauhkan dari pada kanak2 kanak???

minyak?
31 Các câu trả lời

Kalau nk gune minyak ni gune sikit je.. Letak kat tapak tgn dlu rasa panas ke x bru sapu kt baby.. Sbb minyak ni kalau byk panas takut kulit baby xtahan.. Sbb kwn sy dlu pernah terletak byk hbs gelembung kulit anak dia terus masuk wad.. Hati2 la nak pakai or better gune minyak telon je

4y trước

Boleh je nak gune.. Bau dia pon sedap.. Tp pakai sikit je da ckup jgn byk sgt..

sy guna minyak bebiku masa newborn..dh 3bulan sy tukar ke minyak cap helang..alhamdulillah..anak mmg xpenah kembung perut..tiap kali tukar pampers sapu minyak ..perut ari² belakang n tapak kaki..skrg dh 1y8m ..masi buat benda sama.

nak pakai minyak ni jgn letak direct kt baby.. letak setitis kt tapak tgn then gosok² lps tu bru letak kt perut baby buat bentuk mcm love.. so tkdela direct ke perut baby.. mcm tu jgk kt tapak kaki dia n blkg baby ok

4y trước

Terimakasih sis🙏

Wassalam mmg sy guna utk baby dari anak sulung lagi..lepas ni mmg minyak ni sy akan guna utk ank no 3 tak lama lagi..sy slalu guna minyak ni sblm kawen kalau period pain,kembung perut dan x selesa perut

mmg utk bby... letak sikit pon ok.. sbb dia mnghangat kn bdn bby.. elok utk bayi kembung perut... anak sy smpai ke besar pakai yg ni... 5 dap je then sapu rata . smbil urut² bdn dia.. smpai dia rasa selesa

4y trước

Terimakasih🙏🙏

Minyak ni sesuai utk bayi, pakai quantity sikit cukup. Utk buang angin. Utk dewasa pun sesuai, biasanya dulu masa period cramp saya pakai ni menang Tarik pain 👌🏻😊

Nurse wad nicu ad tgur sy, xblh pkaikn bby newborn. Kulit msih nipis, siap kata jgn pcaya dkt iklan tv tu, lgi stu ni made in china kna wspada. Wlupun dia cina ttp caring salute

4y trước

Habis tu kena pakai yg jenama apa sis...boleh sharing🙏

Masa baby saya tak guna minyak ini ,saya.guna minyak.yang tdk terlampau panas ,sebab kasihan kulit baby,sedangkan kita sendiri kalau.guna inipun dah panas lah,

Minyak ni dh makin panas pijor, bila sapu kt ank mula laa naik ruam, terus xpakaikan lagi.. Skrg pkai minyak bebe anugerah tu alhamdulillah serasi kt ank..

4y trước

Kongs gambar sis yg macam mana🙏🙏🙏

Apa2 minyak utk bayi 0-3bln..pakaikn sesikit mungkin.. Secalit gitu je.. Sebab panas ya bak kata org tua sampai ke urat.. Boleh nanggis semalaman bayi

4y trước

Panas betoi lah minyak ni berarti kan sis