Sakit gigi... ?

Assalamualaikum wbt.. Nak tanya, sy pertama kali mengandung, skg ni dah 29 minggu... Skg sy tengah sakit gigi blah atas.. Sakit dia sampai ke rahang, bukan rahang ja tapi sakit satu muka pastu naik ke kepala, bila nk sujud rasa nk pecah kepala.. nak bukak mulut nak makan tu, Allah sakitnya.. Gigi sy brlubang pon tak longgar pon tak..ni dah seminggu lebih sakit gg.. Ni pembawakan baby atau mcm mana?? Ibu2 lain pernah sakit gigi x time pregnant?? Lagi satu boleh x makan ubat panadol luar klinik???

1 Trả lời

Better jumpa dentist sis. Make sure susu pun kena minum banyak. Mcm sy haritu gusi smpai nanah2 masa awal2 preggy, tak boleh tido langsung. Dengan muka bengkak sebelah. Kejap2 kumur dgn air garam. Last2 telan jugak la panadol biasa. Tak tahan sangat. Nanah tu sy try pecahkan sendiri, baru lega. Tapi apa2 pun refer doc.

4y trước

Urat dlm gigi tuu. Kalau memang sakit lagi, gi klinik ye.