Mengandung 9 week..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh semua,, saya nak taanya,, siapa ye disini mengandung 9 week.. Boleh lah kongsi kongsi ? saya 9 week.. Tapi perut kecik jee, masa duuduk nampak besar, masa tegak nampak macam tak mengandung? saya takut, dag berfikir negative dah?

34 Các câu trả lời

ramai jugak yg persoalkan nape perut kecik..xnampak baby bump...sabar la..panjang lg perjalanan mengandung...xkn tahu2 mengandung perut nk terus ke depan..ade step2nye...nanti perut da besa, terasa susah nk brgerak..nk basuh pinggan mangkuk pun x larat...jgn fikir negatif sgt sis..pegi check up,klu ade mslh terus bgtau nurse dan doktor, klu ade bleeding pun terus ke hospital..klu rase x yakin sgt pegi scan kt swasta tiap2 bulan.. 😊😉

5y trước

Doaka ye sis😊

Baru lg sis 9week. 9 week nak besar nak pegi mana? 😂 Sabar lah, Rasakan nikmat mengandung sehingga 9 bulan, ada perjalannya. Step by step. 😊. Tengok lah kat apps ni, 9 week tu macam bentuk apa? Jangan diteruskan pikiran negatif. Ingat, apa yang kita pikir, apa yang kita cakap itu semua boleh jd kenyataan. Maka berfikiran lah positif, berfikiran lah yang baik² shj. Maka nanti yg dapat pun baik² shj. 😊

5y trước

Masya Allah😊😊😊😍 terimakasih banyak banyak sis.. Sekarang fikir positif je😊😊😊😊

Hi sis, tahniah kerana mgandung. Benda yg sis patut risau adalah perkembangan bayi tu ok ke tak, adakah bayi dpt nutrisi dgn cukup, tk perlu bimbang perut nmpk ke tak... As long as sis pergi checkup then doc tk ckp ape2 pun pasal perut sis. Itu dh cukup baik. Ada sesetengah org mgandung. Perut akan cepat nmpk, ada sesetengah mmg trimester ketiga baru nmpk. Just enjoy your pregnancy ok.

Waalaikummussalam...Alahai 9 weeks kecik sgt lagi yunk,..sy pregnant 6 bln baru nmpk perut..tu pn buncit2 manja😆😆... Org sekeliling pn x perasan sy preg...start 7 bln ++ baru bli n pki bju pregnt..Masa tu baru org perasan sy pregnant...btw..x per perut nmpk kecik, jji byi dlm kandungan sihat walafiat...☺️☺️☺️

Saya 6 bulan baru nak nampak perut hehe. Ni skrg dah 7 bulan pun org kata perut kecik macam 4bulan je. Perut kecik pun sakit dia sama je mcm org perut besar. Sakit pinggang, punggung, kaki, tetek, ulu hati, senak perut semua lah haaaa

Saya 14w..perut xnampak pn..last scan pn masa 9w.. lg la xtau kdaan cmne skrg..tp pk positive je sis..sy pn xsabar nak ada baby bump,tp xkisah sgt da cpt nampak ke tidak..terus je doa baby dlm kandungan sihat.xperlu fikir negatif.

As long scan baby punya weight ikut progress syukur.. sy dh 7 bln pregnant.. perut nampak tak nampak je.. tapi Alhamdulillah baby sihat tiap kali scan.. nanti dh 24 weeks jgn lupa buat details scan.. itu lg penting.

9w baru 2 bulan mmg x nmpak. baby pun x terbentuk lg. nanti 4 bulan nmpk la. tu pun kalau perut awk jenis bukan perut kecil. kalu perut kecil 9 bulan pun baru mcm 4 bln jer

Norml ja sis... yg pnting jga kshtn emosi lg kena jaga... sy pon dulu 6 bln bru nmpk perut tu pon mcm buncit knyg mkn ja... tp bby lahir 3 lbih.... bawak prot beso lg pnt😅

Sabar sis.. baru lagi tu.. nanti perut masuk second trimester mula lah nmpk sikit sikit ☺️ saya pun perut nk masuk 16 weeks baru nmpk 😂 sabar ya.. janji baby sihat ☺️

5y trước

Heheh oke sis.. Dah tau ke babby sis boy ke girls hehe