ujian air gula

Assalamualaikum tumpang tanya .. biase minum air gula minggu keberapa untuk first mum ?? Ada ke yang tidak kena minum air gula waktu mengandung ???

2 Các câu trả lời

Depends kes sis. Ada je yg tak minum. Tgk risk. Nnt dorg nurse check ada risk ke tak. Slalunya 3bln dh minum air gula klu ada risk. Ada lg awal. Asal janin dh nmpk, dorg terus suruh minum air gula. Itu utk org berisiko.

Waalaikumsalam. Klu xde sejarah family diabetes , x overweight, biasa dlm 28week baru minum. Ada yg x minum langsung.