keliru

assalamualaikum... sy ni pregnant kli kedua tp sy still xtau rasa contruction cmne... lately ni perut kerap mgeras... sehingga terasa ngilu kt bhagian vagina... sy dh 38w.. first pregnant sy overdue.. mmg xpnh rasa tu sume... lg satu sy +ve gbs... mcmne nk tau contruction yg btul.. kiraan minit itu sume... sy nk g refer hospital tp tkot kne bebel ngn nurse2 sana.. hri ni pun beby sy mcm kurang aktif... perlu ke g hospital immediatly atw pntau lg pgerakan beby...

5 Các câu trả lời

Nti kt hsptl akn on antibiotk mcm sy.. sy pn ada gbs+ve ps tu bby pn on antibiotk jgk tpi x lme 2 hri jew.. lps bersalin gbs tu hilng trus.. pert kerp mngers tu kna kira bpe kli kkerapan mngeras sb dh 38 mnggu dh bole brrnk hihi..ape pn sis kna gi hsptl..moga di permudh kn ye..

contraction tu awk akan rasa seperti sakit senggugut yg teruk. kalau rasa senggugut tu sakit, contraction laaagi sakit. setiap beberapa minit contraction akan dtg, makin lama makin kerap contohnya 10 minit sekali, masa tu boleh dah pegi hospital utk check bukaan.

sis ada ambik antibiotik ke belom...sbb sis ada gbs..kena mkn sebelom bsalin xsalah sy..p la hospital kalau belom on antibiotik lg...lgpon baby dh kurang gerak..biar la nurse bebel ke apa...p je..pikir ank dlm perut lg penting..kalau dorg suruh balik..balik jela..

4y trước

sy dh ad amik pil antibiotik... pg ni sy pk mmg nk g hospitsl... semoga semuanya baik2 saja.

nurse bagitahu. dalam masa 5minit tu rasa perus mengeras semakin kerap. dah boleh pergi ke hospital secepat yang mungkin. kalau awak xyakin. download je apps yang boleh kira contraction awak.

Waalaikumussalam, macam saya, saya sendiri kurang pasti. Setakat 1st pregnancy saya, saya ke hospital lepas pecah air ketuban. Mungkin Ibu2 lain boleh bagi nasihat dan share experience