Boleh Urut Ke Masa Mengandung

Assalamualaikum sy nak tanya semua. Betul ke org tua2 dulu bagitahu ibu mengandung x boleh berurut. Kebetulan sy tersalah tido dan bawah belikat sy sakit sgt sampai nak bergerak sikit pon sakit. Sy ade jumpa doc, doc kata belakang bole urut.. Bahagian perut je jangan urut. Mcmne ye.. Sy confuse. Sy sakit sangat ni 😭. Utk makluman, sy pregnant anak ke 2 baru 6 weeks (yg first gugur bulan februari 2020).

13 Các câu trả lời

InshaAllah boleh sis. Saya pun masa awal2 preggy selalu sakit pinggang then doc ckp boleh urut. Tapi belakang je jgn perut. Alhamdulilah sekarang masuk 26weeks mmg kalau boleh setiap malam tk boleh miss husband urut belakng tapi slow je

4y trước

Alhamdulillah... Ok sis tq ye. Sy da try berurut ngn bidan.. Tp slow2 je la. Tu pon da rse best je bdn.. Btl la kata sis, blkg boleh jgn kt perut

insyallah sis bole ja.. sya masuk ank ke 4 da ni smua ngurut.. 7bulan lbih ngurut daa.. alhamdulillah ank smua sihat2 jaa.. tpi mak bidan laa yg urut 🤭 x le urut suka suki ja 🙈

Selalunya kalau tukang urut ni tau org tu mgandung dia xakan urut kuat. Boleh je.. Make sure bgtau org tu awak pregnant la.. Kang dia suruh meniarap pulak..

4y trước

Tq sis... Da try g kt bidan org lama lama. Die pon ckp mcmtu, xbole urut kuat lagi2 pulak awal pregnant ni

boleh tp cri la tkng urut btul2 th mgurut..sllu nya tkng urut tidak akan sntuh prut msa mgurut ..tp klu kndgan msh awal sbaik2nya jgn dlu sis..

4y trước

Sy da g da.. Bidan tu sentuh sikit2 je bhgian blkg. Slow je. Die kata xbole urut sebarangan..

blh je ngurut..tp jgn bhgian perut ...bhgian perut mmg xblh usik.tmpt lain slain perut blh urut..pastikn cri tukang urut yg btul2 pndai

4y trước

Ok tq sis.. Alhamdulillah da setel urut dgn bidan da. Bidan urut bhgian blkg je slow2

Sy selalu mengurut dgn adik sy ,pantang jumpa😆😅 urut kepala ,bdn,bahu tp bahagian atas je ,pinggang die mmg xusik

4y trước

Sedapnya dpt urut tu. Time pregnant mmg kerap lenguh sana lenguh sini ye walaupon baru 6 weeks

boleh jee, cari org yg brpengalaman urut org mngandung.. dia xkan usik bhgian perut

4y trước

Ye sis.. Tq.. Da slesai jumpa mak bidan. Urut slow2 bahagian blkg. Tak lama pon urut.. Ni da ok sikit alhamdulillah

blkng, kaki , tangan dgn kepala boleh urut... bahagian perut je jgn urut

4y trước

Ok sis tq ye.. Sy bru jmpe bidan. Die pon kata mcmtu. Xbole urut perut.. Blkd bole tp xbole kuat

boleh je sis tapi kena cari yang berpengalaman urut orang mengandung

4y trước

Ok tq sis... Alhamdulillah da ok sikit ni lps urut ngn bidan..

boleh je sis nk urt tp cr yg betul2 bidan bkn yg main hentam shja

4y trước

betul tu sis..skrg ni ramai yg pura2 jadi bidan..