Mommies nak tanya baby sbnarnya ada dekat mana ya?

Sory la klu soalan sy ni noob sikit. Sy sampai skrang tak faham dan tak boleh imagine baby berada dkat area mana sbnarnya? Area betul2 bawah pusat ke? Atau area miss V? Area belakang kite pun ada baby kt situ ke? Sy sakit perut ni xtau nk urut kt mana risau kena baby. Atas belakang area atas atas bontot sikit tu takpe ke urut situ? Mak sy urut kuat kt situ takut dh sy. Sy da ckp xleh urut belakang ada baby, tp mak sy kata mana ade, baby dkat depan je. Betul ke?? Tapi mak sy pn mmg x pandai bab perbidanan

2 Các câu trả lời

Baby duduk dkt area ari ii kita, (bawah perut pertengahan antara miss v dan perut) kalau sakit perut better jgn diurut cuma diusap sahaja. Kita berasa sakit sbb otot ii dan urat ii kita nk meregang. So sakit tu normal cuma perlukan rehat yang cukup dan sekali-sekala buat senaman ringan utk ibu mengandung.

dlam apps ni awak klik dkt week baby tu.. then awak klik dkt gmbr ketiga.. sebelah baby size.. situ awak boleh tgok gambar kedudukan baby ikut week pregnancy awak

9mo trước

dkt blkg badan ada tulang.. baby dduk belah depan.. selari dgn pinggang ke atas la.. bila baby dah cukup bulan baru dia turun ke bawah kearah miss v