Cara pengambilan pil perancang

Assalamualaikum sy mau tnya klau suda habis berpantang tapi belum haid boli ka mkn pil perancang.?n mcm beli hri ni boli ka terus start mkn mlm ni atau esok?#ingintahu #seriusnanya #bantusharing #firstmom

1 Trả lời

dh habis pantang berapa lama? kalau bru hari habis, boleh je. tpi kalau dh 2 3 bulan habis pantang xboleh. kne tgu period.

1y trước

selalu nya nurse akn refer doctor balik, utk buat scan semua. kalau confirm x pregnant, bru boleh. sbb sye bru ni kes yg sama, x pernah period since bersalin. even sye amek pil hari2 bila stop 7hari still x period, so nurse suruh review doctor, doctor akan scan rahim, utk tgok sama ada betul2 x mengandung and xde mslh lain mcm fybroid ke cyst ke pcos ke. dh confirm bru proceed amek pil balik.