Tidak boleh kencing selepas melahirkan

Assalamualaikum, sy first mom. sy baru melahirkan anak pada pagi 30th Sept 2022. Sy bersalin normal dgn bantuan vacuum. sy ada 1 masalah skrg, sejak bersalin pagi dalam jam 8am sehingga 5am sy tk boleh kencing jd nurse bg bantuan pakai tiub kencing utk release air kencing tu. Malangnya, ingatkan lepas tu bole kencing normal. tp masih tk boleh, disbbkan itu doc tahan sy dekat wad tk bole balik and pasang balik tiub kencing tu dgn bag 1 hari untuk bantu sy kencing. ada tak ibu² yg ada mengalami masalah mcmni? Sbb harini pagi 2oct tiub tu dh dibuka utk cuba kencing normal. sy dh minum byk air sampai rasa nk kencing, bila pergi toilet tetap tk boleh kencing padahal bladder rasa je penuh ada air nk keluar. Sy sblm ni ada masalah anxiety & panic attack yg teruk. Jd masalah mcm ni membuatkan sy stress sangat² sampai fikir mcm². mcm mana kalau kena pakai tiub tu seumur hidup? 😭 Anak sy baru lahirkan pun sy dukung dua kali je. sy stress sangat² dgn masalah tak boleh kencing ni. sy rasakan dh mcm ni sakit yg serious. Ibu² yg pernah mengalami please share experience/advice and kata kata semangat. sy down sangat²

18 Các câu trả lời

https://community.theasianparent.com/q/pakai-tiub-kencing-lepas-bersalin/4120950?d=ios&ct=q&share=true ada mom yg prnh tya soalan mcm ni , semoga membantu ya.. sbb sya xda pengalaman