Perlukan pendapat

Assalamualaikum… Start period 24/6 - 5/7… first time period panjang sgt.. lepas tu mmg xde period da.. tanda pun xde.. semalam sj try test, sbb klu ikut calender 22/7 sepatutnya period balik.. 1/8 try cek jam 2ptg camtu.. n samar sgt2 line tu.. 2/8 time subuh sy cek, pun samar jgk.. Adakah perlu sy tunggu atau boleh terus ke klinik ye? Sbb saya ada trauma tahun lepas bulan 8 sy gugur masa baby cukup 2 bulan 🥺 Harap semua dapat bantu sy 🥰 #ingintahu #bantusharing

Perlukan pendapat
13 Các câu trả lời

Sy tahun lepas pun gugur 5w. Lepastu kan kena 3 bulan sebelum nk pregnant balik. Sy dah memg mkn siap2 folic acid 3 bulan tu sbb memg nk pregnant terus. Lpstu da pregnant sy pun trauma nk pg scan sbb yg lepas tak npk janin. Tp sy pergi juga la masa 9w. Alhamdulillah nampak semua heartbeat pun ada. Sebelum pg scan tu sbb sy lewat period 1 hari buat upt watsons punya terus naik terang. Penggunaan upt ni kena betul sbb ada org dia tgu lama2 sampai naik 2 line dia igt +ve padahal cara tu salah. Kan dah jd mengharap kt situ. Dan sy tak bersama dgn suami selagi tak scan sbb nk confirmkan dulu, folic acid mkn teratur, jgn skip. Pandai2 jaga diri sbb klu betul pregnant kita takut jd apa2 mcm jatuh ke apa, so jgn la lasak ke apa. Skg sy dah 29w. Alhamdulillah setakat ni semua ok. Tak nafikan sepanjang pregnant sy memg hari2 risau dan trauma. Cuma bila kandungan da besar ni rasa takut tu kurang dah. Skg cuma pikir yg baik2 dan doa byk2. InsyaAllah awak pun boleh Jaga diri dulu Nt da 8 9 w boleh pg scan ok. Semoga nampak dah kantung, janin dan heartbeat baby awak Aamiin

1y trước

Tu la.. harap ada la dlm rahim ni.. maybe sbb period x betul sama ni.. nk scan pun xtau bpe week lg.. xpe sy tggu lagi 2 3hari cek balik.. sy cek upt mmg tgk lpas 5minit.. klu lpas 5mnit klu ada line pun xduli dah.. hahahahaha inshaa Allah klu rezeki sy kalini..

sama macam saya tahun lepas anak 1st, naik samar2 time tu dengan husband macam speechless, ye ke ni pregnant, lepastu 3/4 hari pi klinik check dah 5w time tu, scan terus, doct cakap ada kantung. after 2w, miscarriage. based on my experience yang penting jangan ambik ubat sembarangan kalau still was2 pregnant atau tak. jangan bersama suami dulu, kalau takut rahim tak kuat, jaga pemakanan sama ye sis. semoga ada rezeki sis, selamat semuanya Amin 🫶🏻 btw anak kedua ni, sama juga ada spotting on 6w, doct terus bagi ubat kuatkan rahim utk 1m. alhamdulillah sekarang lagi 5w tunggu nak menetas 🤭

1y trước

Alhamdulillah.. moga semua dpermudahkan untuk baby sis menetas ye 😅 moga ibu n baby selamat

Kalau result double line within 5-10 mins, Alhamdulillah In Sha Allah pregnant lah tu. Sebaiknya tunggu line terang sikit & buat pengesahan di klinik walau scan belum nampak. Boleh minta saranan doktor sebab pernah gugur 8w sebelum ni

1y trước

betul..tempat sy pun Dr suruh tunggu 2 weeks dulu

Alhamdulillah.. pagi ni test.. semalam beli cb ni.. line terang.. alhamdulillah.. 🥰🥰🥰🥰 jap lagi boleh g klinik untuk ambik ubat dl 🥰🥰🥰🥰🌸🌸🌸 terima kasih semua yg komen

sy dulu pun guna upt jenis ni, mmg line samar camtu.. then esoknya, sy repeat guna dip&tell beli kt watson esoknya, double line terang elok je, masatu baru 5w. try la guna upt brand lain sis

1y trước

Sy da beli cb try pagi ni.. alhamdulillah terang.. 😍 kejap lagi boleh g klinik untuk ambik ubat 🥰🥰🥰

klu awak kira2 da 6 mggu dr last period, bley peg scan kt klinik swasta.. palg kurang da nmpk kantung.. period sye regular, da nmpk janin tyme tu.. smoga ade rezeki awak..

1y trước

Itu la.. sebelum gugur period sy mmg teratur.. tp lepas pada tu terus kelaut 🤣 so sy nak scan pun takut baby kecik lg.. hihi

kena tunggu bbrp hari lg tu bg line terang sikit.. saya haritu line samar² sbb awl lg.. klinik swasta pun suruh tunggu 2 weeks baru dtng scan

1y trước

Alhamdulillah sy pregnant sis 🌸

saya samar jugak haritu tp tak puas hati terus check guna clear blue digital sekali keluar result baru saya puas hati

1y trước

Tu la.. gitu esok sy g beli la.. hari sabtu boleh try

Kalau naik double line selepas lama tunggu takut evaporated line je. Better try test upt balik after 1 week.

1y trước

Maksud sy line tu ada dlm masa 5mnit tp samar.. lpas tggu 2 3minit camtu baru terang sikit tp bg sy samar 😅 hahahahaha phm x? Hahahahaha nak explain mcm susah la pulak 🤣

mungkin puan boleh tggu lg 2ari utk upt lg di pg ari(1st air kencing)..insya allah positif nye lg terang.

1y trước

Inshaa Allah sy akan repeat lg.. doakan line makin terang ye