Anak reject tidur dlam buaian

Assalamualaikum smua mamy2 nak tanya ade tak anak yg taknak tidur dlam buai? Anak saya dari newborn xprnah ajar buai. Ni dah 4 bulan baru la nak try bagi buai sbab asyik nak dodoi je kat tangan susah nak gerak. Tp bila dah beli blh pula dia nangis melalak bila letak dlam, nyaring giler suara nya tak prnah2 nangis camtu😭 bila letak je nangis mcm kena dera. Trauma nak letak dlam dah. Tu laki kata jual je la murah skit biarpun beli tu harga dkat 300 juga. Ade tak mamy2 yg anak mmg reject xnak tido dlam buai juga? Ingat smua baby akan suka klau buai tp knpa anak saya xnak pulak🤣 Alahaii.. Ke silap saya dah 4 bulan baru nak introduce buai kat dia tu dia mcm culture shock pula. #firstimemom

20 Các câu trả lời

sy penah try jugak masa 5 bulan camtu, takmau dia sampai berdiri dalam buai , pastu byk kali cuba sampai sy give up last skali tersimpan je buai tuh, skrg anak saya 11 bulan, masih dodoi dkt tgn 😢 tp sbaik jumpa teknik dodoi yang tak memenatkan, risau gak dia tak boleh tdo sendiri

2mo trước

eh same la awak. kita mmg nk siang je buai asal nye, saya start intro buai n babycot waktu usia 5 bulan, buai tak nak tapi baby cot dia okey, tp dh masuk 9 bulan dia takmau dah babycot, nangis2 letak dlm tu, dah pandai nak tidur katil ngan mommy dia , last2 babycot n buai tersimpan dh la mahal2 beli