Kandungan sepatutnya 10 minggu..pergi scan 6 minggu

Assalamualaikum semua..sy nk tnya pendapat..skrg usia kandungan sy dah 10 minggu..first day last period 31/10 2019 haritu..baru ni pergi scan dr ckap kandungan sy baru 6 minggu dan hanya nmpak kantung shja..takde detak jantung lagi..dr kata mgkin sy tersilap trace tarikh last period..tapi sy dah yakin mmg tarikh tu sy catat..dan sy ada tnya pendapat dr lain dia bgthu mgkin janin tidak berkembang..Risau pulak sy..Mak sy ckp mgkin sb period sy x teratur sblum ni..jdi x boleh ambil kira sgt tarikh period tu..Allahu,,harap takde apa2 masalah dgn janin sy..Ada yg pernah alami perkara sama x??

2 Các câu trả lời

Sy pon sama . Last period sy 23/4 .. spatutnya dh 36weeks tapi haritu dr scan 31-32weeks .. dr pon ckp mngkin baby dlm perut x mmbesar or sy wrong date last period tapi sy yakin period sy last 23/4 hritu . Nnti 16/1 ni kna pergi hspital check blik

Hi sis..sorry nk tny walaupun post lama sbb sy tgh mengalami masalah yg sama. Sepatutnya ikut kiraan sy 10 minggu. Sebab ada bleeding siket, gi scan, ikut saiz doktor kata baru 6 minggu. Boleh tau update skrng? Baby sihat & selamat bersalin?