Bacaan HB Rendah (Anemia)

Assalamualaikum semua...saya mghadapi Anemia HB rendah....mcm mna nak tingkatkan HB rendah supya bacaan cantik... tak larat makan ubat zet besi buat sembelit teruk...sampai najis berdarah.. mungkin mommy2 ada pertua yang boleh dikongsi bersama???

3 Các câu trả lời

walaikumsalam, sya hri tu turun juga HB 10.8 Masa 32 minggu.. misi bgi tau kena bnyk pengambilan Protein sprti telur, daging, ikan, kerang.. bnykkn pengambilan sayur & buah2an utk elak sembelit, bnykkn minum air juga.. syur utk tambah darah sayur bayam & sayur pakis.. Insyallah membantu HB sya 11.8 naik

Boleh mintak tukar ubat rasanye. Sye makan maltofer. Huhuhu sye pon x tahu nk naik kan hb mcm mane sbb sye pon kene hb rendah 😅 tapi sye byk makan daging masa pregnant naik la ckit dr 9.6. Last hb before deliver 10.7. Setiap kali check up hb nye mesti pen merah.

5y trước

X sedih pon. Kalau positif sentiasa insyallah baby sihat. Sye sampai kene check darah kt hkl utk thalesmenia sume tp x tahu la result tu since o&g dh pindah and dh selamat bersalin. Sentiasa positif je. Cube jela makan bende yg sihat sihat. Nk junk food

Makan pisang