Pernah tak?

Hi Assalamualaikum semua🥰 Pernah tak mommy hadapi situasi seperti di bawah ni?😞 Min pernah juga macam ni waktu dulu🤧 Rasa pening & geram juga kadang-kadang 😟 Jom kongsikan pengalaman mommies yang lain di bawah ni👋👇

Pernah tak?
26 Các câu trả lời

tengah mengalami situasi ini sekarang , hahaha .. hari tu masa 3month ++ orang cakap laa mengandung ke? .. kenapa tak nampak macam mengandung pun nampak macam perut gemuk je 😅 pastu dah masuk 6month ++ orang tanya dah berapa bulan , kenapa nampak macam dah dekat sarat je 🤣 sekarang dah masuk trimester ketiga lain pula persoalan , tanya besarnya perut .. baby kembar ke , mesti baby besar ni tah berapa kg berat baby .. hahaha hakikatnya kena banyak bersabar dengan orang sekeliling mereka ni pun salah satu ujian semasa pregnant .. haha 🤣🤣🤣

Yg tu ok lg..mmg sah2 la mgandung berat mmg naik..sy pernah org kata mgandung ke.perut kedepan..tp xmgandung pon wktu tu..😭padahal baru 2 bulan gugur waktu tu...pas dari tu tekad turun berat badan..stiap kali bsenam ingt kata2 org tu sbg pmbakar smangat..alhamdulillah,bjaya turun 10kg...ni nk turun kn lg 3 kg..

tengah alami skg , org kata pedas weiii gemuknya kau , panas hati terbakar rasanya, aku jawap org mengandung kan....balik rumah tngok cermin ya tuhan , sabar je lah ... demi anak aku sanggup....usap perut cakap baby mmy oke je org je yg sakit hati tngok ahahhaha ...

Selalu orang kata perut saya kecik tapi bandingkan saya memang orang nya kecik saya tak kisah pun tapi memula tu rasa sakit hati gak tapi mana yg bagi kata positif tu alhamdulillah saya mampu jawab persoalan orang tanya😂yg penting baby sihat doa jaa baik ii ..

mmg prnah la. boleh lak tnya berat brpa.. sensitif betul. yla, tgh pregnant kot.. x pregnant x kisah nk tnya berat. aduhh menyakitkn hati. pdhal sbLm2 ni x tny pn berat kita. dh tgh pregnant tnya lak berat brpa.. kita yg berat naik ni pn ada bby. ergh

4y trước

Kalau puan amek bende tu jadi positif .. jadi x stress kot ...

Pernahh.. masa tu 5bulan.. kawan ckp, besarnye perut kau mcm org nak bsalin dahhh.. apa tah lg dia ckp.. padahal dia dulu pun masa pregnant sama je 😂😂 last2 block je hahaha. Geram tau emosi tauu

sy ank pertama kecik.smpai malu kt klinik.sbb org len semua bsr.lki siap tegur sy tgk ibu len bsr2 awk sorang kecik😂 tp memg ank sy kecik.nie tgh mgndung ank ke-2 nk masuk 3bulan,da mcm 5bulan.

Pernah, sekarang tgh mengalami. Baru 11w 3d perut besar lain mcm. Kata suami mungkin baby dlm perut gemuk sihat/twin. Masih menunggu sehingga 12-13w nak scan.

ya tengah rasa sekarang. bila fikir, jadi serabut jugak. tapi positif je. enjoy every moment. nanti baby dah keluar tak rasa dah mcm ni 😁

pernah.. kekadang yg komen tu mcm tak pernah mengandung pulak. yg tak pernah ade pengalaman tu takpe la jugak. aisehh. sabau jelaa 😌😌