minum susu

Assalamualaikum semua.nak tanya.bolehkah ibu yg Ada gdm minum susu.contohnya susu everyday.sebelum Ni doc Ada cakap susu yg khas tuk ibu mngndung tinggi gula. Dripda saya minum kopi Dan Milo rasanya elok tukar kpda susu.??

27 Các câu trả lời

Mnumlah lazz susu kambing. Bgus utk baby dan ibu. Kurangkan susu formula, ambil susu yg dr hasil haiwan, better. Elak kan minum susu asas soya, takot anak lahir nanti kulit sensitif. Memula mnum esp shaklee tp sbb gulanya, iolls lebih suka lazz kurma... Dpt naikkn hb, inshaallah anak lahir kurang msalah kuning

Klu ada gdm nie susu yg bagus fresh milk farm fresh. Atau susu kambing fresh. Yg tu mmg xde gula, InShaaAllah sesuai. Susu biasa, walaupun tulis tanpa gula tambahan biasanya ada gula juga exspecially susu formula.

minum susu biasa je sis. sy dulu minum anmum nurse suruh tukar susu. even kat kotak tu dah tulis less sugar, tapi masa minum tu mmg rasa manis. sekarang sy minum susu dutch lady kotak 1 liter tu je.

wsalam. minum susu tepung lebih baik, mcm fernleaf ke, wildan, lazz, susu kambing tepung ke, then klau sis ada gdm jgn beli susu tepung yg full cream pulak, cari yg biasa shaja pun da sedap 😊

Gdm kena cari yg low fat,jenama apa tu tak kisah pun.. mnuman ada caffeine ni elok stop dulu, milo klau nak minum jgn tambah gula ir susu.. ni yg doc pemakanan pesan la..

Minum susu rendh lemak yg kotk... Sy 36w Doc suh berhnti minum susu.. Everyday tk bole bnyk gula.. Sbb ank sy besr

Saya dulu minum susu 1minggu fresh milk lembu. Lepas tuh 1minggu susu fresh milk kambing. Setiap minggu itu macam.

Sy pun nurse xsuggest Kn susu tepung dia suh sy minum susu fresh.. Sy amalkan susu farm fresh jek skg

Saya ada gdm mnum susu everyday setiap pagi je..ok gdm on diet..ank perlukn kalsium kat dlm .

Minum susu fresh...ducthlady...low fat high calcium.tu ok..smpai sekrg sya amal