Berak berdarah

Assalamualaikum semua..nak tanya, ada tak sapa2 yg apabila membuang, tiba2 ada darah? Sy google cakap x perlu risau atau apa, but sy still risau..darah keluar mmng bukan dari vagina tp masa buang air besar. Perlu ke sy jmpa doktor terus atau tunggu je waktu appointment?

1 Trả lời

tengok gak darah tu banyak mana. kalau time berak tu je keluar darah sikit2, mungkin sebab ada luka kat lubang dubur. luka tu punca mungkin sebab sembelit, buasir, tahi keras.