Boleh atau Tidak?

Hi Assalamualaikum semua🥰 Harini dalam #bincangTAP min nak ketengahkan soalan yang paling ramai mommies tanya dalam komuniti kami ni seperti di bawah👇 Jadi, apa pendapat mommies semua ya? 🤔 Jom bantu ibu-ibu lain dengan berkongsi pendapat dan pengalaman mengenai puasa bagi ibu mengandung di bahagian komen bawah ni ya🤰😉 Jangan lupa akhiri komen anda dengan #bincangTAP bagi memudahkan ibu lain mencari jawapan kepada persoalan ini ya😘

Boleh atau Tidak?
69 Các câu trả lời

Boleh aje.. ikut kemampuan laa.. mcm sye.. sye puasa aje.. xlarat sye buke.. hihi.. tp xfull jgk la.. dlm 7hari jgk bukak sbb xlarat sngt2.. mse tu pregnant dlm 2-3 bln..

Boleh, Alhamdulillah saya berpuasa full Ramadhan masa pregnant kan anak saya 5 bulan dalam kandungan Asalkan rasa tak memudaratkan, boleh

boleh.. saya ank yg ke3 nie.. macam tak dapat nak pose..bila lambat makan jadi ketor2 badan anak sblm2 nie ok je pose..

Sy preggy sy tak puasa .. sbb sy CPT pning klau kosong perut .. bagi sy berisiko utk ibu mngndung brpuasa

Tgk pada ketahanan bdn ibu sy stakat ni alhamdulillah OK je boleh puasa penuh Ms mengandung #bincangTAP

Ikut pada keupayaan si ibu..mcm sy x larat..mgkin mkn ubt kencing manis..buat sy x larat nk berpuasa

Boleh selagi mampu utk bertahan.. Tp jgn sampai boleh memudaratkan diri sendiri dan jgk kandungan..

InshaAllah..Boleh jika tiada apa2masalah kesihatan yang boleh mudarat kepada ibu dan jg kandungan.

Boleh sy puasa je.. Ponteng 4 hari je aritu.. Depends dkt bdn masing2 tp yg penting kene cuba..

Boleh je..sy amalkan sahur ngn oat n susu kambing..in syaa Allah bertenaga smpai nk berbuka