Kencing manis

Assalamualaikum semua..hari ni nurse panggil suruh datang klinik sebab result minum air gula kelmarin detect kencing manis.. Huhu..Bacaan sebelum 4.3 n bacaan lepas minum air gula 8.6..hairan jugak sebab saya ni bukan jenis yang suka makan benda manis2 n parent tak ada kencing manis.. Bila beritahu nurse dia cakap kencing manis masa mengandung ni disebabkan hormon kita yang x stabil.. So lepas ni appointment jadi 2 minggu sekali n tiap2 hari nurse mintak check gula dalam darah untuk monitor.. Doakan sy n baby sihat, selamat dan tak ada masalah apa2.. Ni 1st baby after 3 tahun menunggu.. Huhu..

2 Các câu trả lời

x semestinya makan manis momies..gula kompleks banyak dlm makanan harian lain..nasi, roti..kalau x silap sy la..😆

4y trước

Betul tu..lepas jumpa dietitian baru tau yg sebenarnya portion makan pun kena betul.. Sbb kalau lebih karbohidrat pun boleh jadi gula naik jgk..