gatal

assalamualaikum semua, sy nak tanya ada tak ibu semua yg pernah jadi gatal3 macam ni wakty 30w. saya baru jaa tadi jadi bijik bijik gatal macam ni . nak ke kk . .kk suruh datang esok utk jmpak doktr . tapi rasa gatal sangat . ada tak ibu ibu yg pernah jadi mcm ni dan ada tak sape sape tahu nak letak apa utk kurangkn gatal3 ni sementara nk jmpa doktr esok . terima kasih . .

gatal
8 Các câu trả lời

Saya hari tu pun ada gatal2 masa week 28 mcm tu. Pastu garu sampai luka berair je tak kering2. Letak iodin tak okay. Pastu tetbe ada lagi satu yang gatal2 jadi benda sama dgn yg 1st tu. Then masa g checkup doctor bagi antibiotic. Then saya pergi jugak hospital swasta sebab nampak mcm bengkak then dia bagi cream antibiotic. Now dah okay dah.

5y trước

ouhh baik3 sis . tq taw😍

Urticaria atau kelopak garam ni sis... sy jd dr mggu ke 16 smpai skrg... kenali apa faktor penyebab sis naik.. cth mcm sy.. sy terlalu sejuk dia akan naik.. so kna stanby pkaian lebih n letak lotion yg jns cream..

5y trước

ouhh macam tuu, kalau macam tu saya cuba carik dulu penyebabnya ..sbb sy confuse badan sy terlampau panas yg dia naik ataupun sebab apa😅

Sy 16minggu skg.rasa gatal2 kat badan,tgn peha,kaki,leher,perut...tp just biji2 kecil x bnyk sikit ja tp gatal dia Allah mmg gatal sgt.tp sy cuba taham dr garu.takut luka n berbekas.

5y trước

itulah sis dia gatal ya rabbii . .sy pun tahan dr garu tapi tulah naik jugak

Saya pun ada alahan gatal2 mcm tu jugak. Timbul biji2, bintat . Saya sapu i rebusan sirih sis. Alhamdulillah dlm seminggu ni hilang dh gatal2 tu. Mungkin sis boleh apply juga

5y trước

Insya allah membantu nnt sgn izin allah. Wc dear

Saya pernah jgk gatal2 mcm ni lps balik brcuti mndi laut di pulau. Berhari2 gatal..pergi klinik die kasi ubat sapu..then okay...tak igt ape nama sakit ni.. Hehe

5y trước

ouhh baik3 sis. terima kasih taw💓

Penah jadi mcm ni gatal xleh bawak bincang saya sapu garam kasaq ja..sesuai dgn saya.alhamdulilah

5y trước

garam kasar ? . wahh nnt sy cuba . . trima kasih ya sis

Same goes here..😭 mlm2 sy garu esok hari dah luka 😭 kulit banyak parut da...now da 33 week

5y trước

samalaah sis . .sy tak garu pun dia semakin gatal . .

terima kasih semua yg membalas😍, sy akan direct ke hosp . .terima kasih taw