bil hospital kerajaan

assalamualaikum semua , saya nak tanya selalunya kalau bersalin normal atau czer dekat hospital kerajaan bil berapa yaa ? . . maaf sy first baby jadi kurang tahu mengenai bil nya . boleh tak semua bagitahu sy selalunya berapa bil bersalin di kerajaan . . #first baby

36 Các câu trả lời

Saya kelas 3 .. emergency czer . Satu malam je warded esok nye balik .. tak sempat nk pilih ward . Misi sukati je sorong pg kelas 3 .. dah la tak selesa sbb paling hujung berdekatan laluan org lalu lalang . Siyes x selesa . Dah la czer . Nk jln g tandas after 6hour tu .. hmmm mnguji kesabaran btyl katil jauh dri toilet . Rm148 je bill . Haihh dah standby bajet lbih sbb nk kelas 1.. nurse ltk kt kls 3 je . Pdahal time saya lps kluar dri ot tu saya tnya kls 1 ada kosong kan .. dorg ckp iye .. tp suh kls 3 . Sng nurse nk pantau . Aikk kls 1 xde nurse ke? Bye2 jela lps ni . Xnk dah kt hospital ampang

5y trước

Klau nurse yg prihatin takpa .. ni ada yg kita pggil pon buat derrrrr je . Pling geram ialah tgh mlm .. org ibu2 bersalin dan ank masing2 nk rehat tido2 boleh plk dorg nurse yg lepak kt table dorg bergurau senda bergelak ketawa dgn nyaring nyer .. siyes xselesa .. smpai mnngis bby org yg berdekatan situ trkjut kot dgr gelak setan dorg . Lg satu ade gk nurse yg time check bby . Dh la kita ni 6hours still on bius xleh nk bgon .. kki msih xrasa lgi . Dia boleh tolak tarik bby aku sukati dgn kasar pstu ckp 'pampers dah penuh la! Tukar ahh' pstu dia lalu je . Biar nye bby aq terbuka mcm tu .. aq mmg nk nngis dh . Ibu yg czer msti tau kn klau blum 6hours bius msih lg on .. pstu ade stu nurse tu mmg baik dia tkjut tgok nurse yg suh tukar pmpers buat bby aq mcm tu . Terus dia jerit kecil ' ya allah sofea awat hang gitu .. mak dia czer la msih blum boleh bgun' pstu dia yg tolong tukarkn pmpers . Tolong saya betulkn posisi . Tolong letak bby kat saya mnyusu . Keluar je ward saya report kt doc y

Sy ambil skim fpp di hospital kerajaan. Doktor pakar yg kita pilih je yg akan cek start dr 20 minggu. So dia tahu perkembangan pregnancy kita dr awal. Even kat hospital, MO yg ramai2 tu pun takde sentuh kita sbb kita dah book pakar. Even doktor suruh warded tp kita request nk balik makan2 dlu, doktor ok je (atas sbb kandungan tiada masalah). Lepas beranak dpt bilik single dgn katil husband kt sebelah. Makanan yg di serve pun sedap je. Secara keseluruhannya puas hati. Total kos bersalin normal + warded single room RM2300.

5y trước

HSg Buloh

Sy brrsalin 12/11 operation ermgncy.. sblum tu sy drip antibiotik sb ada GBS kemudian sy induce dan ada ambil epidural.. sb doc ofer utk sy.. bby sy on antibiotk jgk sb nk pntau tkut jngkitn kumn sb GBS sy.. 3 hri sy di ward.. cas bil hnya rm140 sje.. sy mula fkir 300-400 sb sy ambil epidural..alhamdulillah murh sgt..

Kalau cazer dalam2 rm150 , normal dalam rm50 mcm tu . . Sebab sy penah czer dan normal ... di hospital kerajaan .. di selayang kl ...

Bill hosp kerajaan Kalau bersalin normal biasanya seratus tk smpai Kalau czer kena standby dalam 300 mcm tu lebih pun takpe

RM52.. Ward Kelas 3.. Bersalin normal, sy di warded 2 mlm, baby 1 mlm dkt baby ward sbb nafas laju..

terima kasih semua😍, baru sy tahu walaupun beranak di gov tapi harga lain lainnn . terima kasih yaa

Sy normal.. 6 hari RM 70 ++.. anak kuning 3 hari RM 60 ++.. Tapi byr separuh sbb ada surat.. ☺️🤗

5y trước

sis maksud sis tu surat yg GL tu ke ?

sy bgthu nii yg bill sy pnya lah ye.. brsalin czer rm270 dan brsalin normal Rm30 jee😊😊

Register 15, before balik byr lg 35. Total 50. dpt bilik 2nd class, bersalin normal.