Budak Umur 3 Tahun....

Assalamualaikum semua. Saya nak minta pendapat semua. Kot2 kat dalam nie ada doktor ke. Atau yg dah berpengalaman... Hehe. Budak2 yang baru nak masuk 3 tahun, kalau kita tak bagi dia tidur siang atau tidur tapi tak melebihi 1 jam, ada effect apa apa ke? Dan kalau dia tidur lewat pukul 11malam pun ada effect ke? Sebab anak saya baru nak masuk 3 tahun. Tapi kalau dia tidur siang dia akan tidur lambat dalam 11 - 12 malam. Kalau tak tidur siang dia akan tidur awal sebelum 11 malam.. Huhu.. Nak minta pendapat la kat semua rakan2 yang dah berpengalaman... Dan lagi satu mustahil ke budak2 besar 3 tahun nie kurang makan nasi? Risau la anak saya makan nasi 3 4 suap je. Pastu taknak makan dah. Kadang2 sehari sekali je.. Huhuhu

1 Trả lời

Budak2 nie kena atleast shri skli tidur utk pertumbuhan besar dia..Perkmbngannya n bdan dia elok time siang tdur skli..Klu xtdur siang hnya mlm je nty bdan dia ct teun berat bdan n perkmbnganny mcm xbermaya sikit..Sye pernah tgk anak sdre yg xtdur siang pastu mlm je tdur..Mcm berat trun mndadak