Bayi 4 bulan tak nak tidur

Assalamualaikum bayi saya sekarang 4 bulan. Dah seminggu susah nak tidur siang @ malam. Kalau siang tidur kejap 1jam je. Lepas tu bangun. Malam pun sama.. Tidur 3-4 jam je. Lepas tu bangun. Sebelum nie elok je tidur malam 6-8 jam ..bantu saya apa perlu saya buat? Baby saya tiada kembung perut. Minum susu ok. Perut ok. Berak kencing ok. Cuma dia tak nak tidur. Nak berjaga je.. Saya dan suami dah tak tahu nak buat mcm mana lagi.. Dah bedung. Buka whitenoise.. Buka zikir. Popok.. Ngempeng semua tak jalan.. Masuk buai pun sama.. Tidur sekejap dah bangun😔

3 Các câu trả lời

Alhamdullilah anak saya dari lahir senang sngt tidur,sbb masa pregnant saya tido 8-7.30am jadi baby pon terikut lepas kluar 8 terus tido smpai 7.30am tapi ade lah bangun mntk susu pastu tido balik.Kalau siang pulak bila dia bangun je saya tummy time smpai dia penat dia mntk susu dia tido,dia baring bila tido sahaja kalau x tido mmg meniarap ke naik jolly jumper ke.mungkin awak boleh cuba cara ni main dngn dia smpai penat nnti dia tido sendiri

anak saya pun sama..4 bulan 4 hari dah..main pun kadang2 nangis. Gigi dia dah nak tumbuh dah. Mungkin dia lapar kot. Saya tak aabar nak jumpa Dr untuk beri prescription bayi saya untuk mula makan makanan tambahan. Kesian dia saya paksa dia tidur dalam keadaan lapar.

Sis yang saya baca baby 4 bulan memang akan meragam paling lama 6 minggu sabar ya sis memang fasa baby tengah membesar

1y trước

Haaa tu la nama dia 4-6 minggu mmg letih , ada bby x de pun kne gitu