Risau memanjang

Assalamualaikum & hi semua momma². Nak tanya,minggu ke berapa baru momma² di dlm apps ni rasa pergerakan baby dlm perut ? Sy ni dah mengandung 3x tapi kali ni biarpun dah nak dekat masuk 20 minggu, still x rasa apa. Sebelum² ni week ke 17 gitu dah rasa dah. Org ckp kalau dah pernah mengandung sebelum ni akan rasa lebih awal. Kadang risau sebab fikir bukan², adakah si baby baik² jer dlm tu ? Moga ada momma² yg sudi jawab ya ? Jangan kecam sy sebab sy hanya nak tau jer ?? #seriusnanya #ingintahu #bantusharing #momto4childs

6 Các câu trả lời

assalamualaikum sis saya pun sama agak risauu jugaa . preggy anak ketigaa . dah 18 w 6 d still belum ada rasa pergerakan baby . tanyaa nurse nurse kata normal je maybe sebab perut saya tebal nd agak chubby . paling lewat pun 2+ w nurse kata tapi biasa laa hati mak mak tetap risauu . ???

6mo trước

Inshaallah ☺️

sy start rasa 19 weeks mcm tu sbb lemak manis sy tebal dan bdn cubby? tapi skg dh 22 weeks bby aktif siang malam dok tendang smpai nk tido pn bnyk belah kanan .

6mo trước

alhamdulillah terima kasih awaknya . in shaa Allah awk dpt rasa nnt. smpai senak perut dy dok tendang ? sy kandungn yg 3 , slps 2x kguguran kali ni alhamdulillah rezeki sy ?

maybe kulit perut sis tebal tu y xberapa rasa,sy 18w dh rasa tp xkuat sgt ar.normal je tu,sy pon mula2 risau gak mcm sis.

6mo trước

Yeke ? Maybe kot sebab dah beranak 3 dah kan sebelum ni ?Tapi sy x jugak gemuk sangat

abaikan apa orang cakap. selagi tak sampai tahap tak rasa sampai waktu kena tanda dalam buku tu, normal je.

6mo trước

yee

kalau awak risau. boleh je scan kt swasta tgk baby. insyaAllah baby ok dlm perut mommy tu. ??

6mo trước

Inshaallah, teringin jugak nak buat scan dekat swasta. Moga ada rezeki lebih sy ?

saya sec pregnancy 16w dah rasa

6mo trước

Bestnya ? Moga sis & baby sihat selalu. Maybe sis jenis kulit perut nipis. Tu kot dpt rasa gerakan baby awal ? Alhamdulillah