Tulang pada kemaluan sakit bila berdiri dan kaki kerap bengkak

Assalamualaikum semua. Mintak pendapat atau pencerahan. Sebab saya baru pertama kali mengandung dan sekarang usia kandungan 33minggu. Kenapa ye seminggu ni tulang pada kemaluan saya/ celah peha/ tulang punggung saya sakit sangat bila berdiri lagi2 berjalan.??? Sekarang kaki saya kerap membengkak sampai ke peha bila saya picit kulit kaki saya rasanya macam lain sangat. Saya rajin berjalan sebab faktor kerja. Bila jadi macam ni saya susah nak kerja terpaksa ambil cuti padahal belom nak bersalin. Apa perlu saya buat untuk kurangkan sakit ni yee??? Kawan2 tempat kerja tak faham keadaan saya macam mana saya nak bagi diorang faham situasi saya??? ????

1 Trả lời

Waalaikumsalam.. sakit kat tulang celah paha memang normal.. Kalau bengkak kaki secara tiba2 kena pergi Hospital segera sebab takut kena pre-eclampsia. Tapi Kalau bengkak kaki yg biasa, itu mmg normal. Minum banyak air, air barli dan bila duduk atau baring, letak kaki kamu atas bantal untuk nails sikit kaki.. Kalau kawan pejabat tak faham your problem, jumpa doktor Dan dapatkan MC kalau sakit Dan jangan ambil cuti.