betul ke kalau hamil suami tak boleh pergi memancing ikan ??

assalamualaikum semua ibu2 dalam ni.. saya ada soalan yang mushkil sangat2.. betul ke orang tua2 dulu cakap kalau kita ibu hamil ni tak boleh memancing ikan.. dan suami jugak tak boleh memancing ikan atau buat apa2 terhadap binatang.. takut2 terkena dekat anak dalam perut?? tapi soalan saya especially ..lebih kepada bab kalau isteri hamil suami tak boleh pergi memancing.. betul ke..???? mohon pencerahannya

21 Các câu trả lời

alhamdulillah..,ank nak masok 4,, suami mmg kerap mancing atas niat nk bagi kami makan.,. kekadang sy yg terigin nak makan ikan,ketam,udang,pancing sendiri..sy pon ada gak prasaan takut... kut2 terkena 'badi' kang sumbing plak baby.. sy pesan kat suami.. kalo dpt hasil tu,jgn la kutuk..mksd ye camnie..'ak da dpt ko..skrg ko mampos la sndri,hahah' lebih kurang cam tu la..tu mmg niat xbaik la kan.. alhamdulillah la..suami xmacam tu,xsuke mencarut.. niat mmg nk bg anak bini makan

4y trước

Alhamdulillah.. Lega dengar penjelasan dari sis.. Tkot jugak.. Sbb suami kalau time cuti je suka mancing.. Tu la tkot kena badi ke apa.. Minta jauh ..tapi atas niat kita juga kan

sy pon ada dengar suami tkboleh gi memancing time istri mengandung, sy skrg hamil 9bulan tunggu ari jee nk beranak.. suami pulak tk sengaja gi memancing .. ghisauu. pastu layan youtube jap dgr ceramah ustaz azhar idrus ckp boleh je suami gi memacing time istri ngandung takde naz pon yg ckp tkboleh.. cuma tkboleh seksa binatang itu sahaja

bg sya xda kaitan kenan ke apa sbb mcm mna kalau yg suami mmg kejanye nelayan 🥲 tp hasben sya jenis outdated sikit , dia tau jaa sya mengandung.. trus smpn semua brg memancing dlm stor , pantang katanya.. 😂 mgkn risau je kot tgglkan bini kat ruma sndri kalo keluar memancing..

wassalam...apa pon tawakkal to innallah....cuma jika hati ada rasa sangsi atau pun asik ter pikir benda yg bkn2 lebih elok tangguhkan dulu yangg....lps bersalin nanti pancing la puas2...sekarang pancing dulu kat pasar ye nak penuh satu peti ais pon bole...

ada betulnya kata org tua. tapi kalau tak sengaja buat, diam saja. jangan ditegur depan depan. tapi play safe, better jangan buat apa apa aktiviti yg melibatkan haiwan. atau betukang rumah.

Masa saya pregnant husband kerap juga pergi memancing.. Sekarang saya dah bersalin anak tak ada apa apa and sihat alhamdulillah... Niat yang baik2 insya'allah yang baik je kita dapat

Mitos...pkir yg baik2 je...hbes klu suami kita seorng nelayan...hbes la 9bulan xke laut...nk mkn ap😅😅😅...cume jgn anaiya binatang je...niat nk.mkn ikn cme jgn seksa die

boleh je sis..kne niat la slwat apa sume..sbb doktor pun ckp kalau suami kje nelayan ke..cincang potong ayam xkn 9 bulan bini mgndung suami smpai nk cuti sbb takut kn😂

4y trước

Hahahha betul tu.. Kdg orang tua2 ni nak beringat je kan.. Tak gitu

Sy preg ikut skli suami p memukat ikan lg..yg sy tahu tdk blh membunuh dgn sgja..kan ikan tu mknn kita,bkn suka suki tp cari rezki

Boleh je. Niat nak cari rezeki. Dan jangan aniaya binatang. Tu je. Hehe Husband sy pon rajin memancing jugak 😅

4y trước

Kalau jenis suka memancing sebab hobi dan suka2 nie.. Xpe ke sis..?? Tkot pulak