betul ke kalau hamil suami tak boleh pergi memancing ikan ??

assalamualaikum semua ibu2 dalam ni.. saya ada soalan yang mushkil sangat2.. betul ke orang tua2 dulu cakap kalau kita ibu hamil ni tak boleh memancing ikan.. dan suami jugak tak boleh memancing ikan atau buat apa2 terhadap binatang.. takut2 terkena dekat anak dalam perut?? tapi soalan saya especially ..lebih kepada bab kalau isteri hamil suami tak boleh pergi memancing.. betul ke..???? mohon pencerahannya

21 Các câu trả lời

Salam.. Sy nk tanya ada x ibu2 yg amalkan iberet? Ok x iberet?? Sy baru nak cuba sbb sy selalu penat x lalu nak makan..

boleh je.doa je xde ape2.tp jgn buat bnda xelok sya bkn suami je.saya pun ikut syukur bby ok je..😇

4y trước

Tula baru ni g ikut suami g mancing tp saya tengok je.. Sbb masa anak first dulu sya x bagi sungguh kalau suami nak g mancing.. Sebab ummi saya tak bagi.. Sekarang duduk asing dengan ummi so bila g mancing suami cakap jangan dok percaya sangat dengan benda karut2 nie.. Tkot jgak time g tgk suami mancing.. Smbil tengok sambil gosok perut anak dalam.. 😅

So nelayan kena cuti la sampai isteri bersalin?... 🤣 Mitos2~

blh je asalkn niat kta tu baik bca bismllh byk

Bole je mancing dgn niat yg baik.

Boleh je sis. Dengan niat yg baik

hahaa yeke bkn pmnat pncing ikan

Org tua2 dulu ckp mcm tu,entah la sis

4y trước

Tu laa.. Ummi saya pon selalu pesan.. Kadang tkot jugak

Boleje..tawakallah

Shikin