Vitamin untuk Ibu mengandung.

Hi, Assalamualaikum semua. Alhamdulilah, wife saya sekarang mengandungkan anak pertama kami. Baru nak masuk 9 minggu. Boleh cadangkan tak vitamin yang terbaik untuk diambil? Harga tak kisah berapa, yang penting bagus untuk isteri dan anak dalam kandungan. Terima kasih terlebih dahulu pada yang sudi kongsikan jawapan! #firstbaby #bantusharing

1 Trả lời

Wsalam, tahniah ats kehamilan isteri encik ya. Utk 1st trimester (3 bulan pertama) hanya consume folic acid + susu utk kalsium (apa2 jenis jika tiada alahan). Utk vitamin tmbhn, sy sarankan utk consume real food dari buah2han spt jambu batu, delima, kurma, oren, limau kasturi (boleh buat minuman).