Pantang ais setahun

Assalamualaikum, saya nk tnye Ade x ibu2 dkt sini yg brsalin secara czer..hrini sye dh Hari ke30 berpantang..betul ke perlu pantang minum ais selama setahun Dan pantang makan laksa selama setahun jugak adakah ini mitos atau fakta?Dan selepas 44hari dah boleh mandi air sejuk mcm biasa ke atau perlu mandi air suam lagi.. #pleasehelp #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

2 Các câu trả lời

Jgn kn bsalin czer.. bsalin normal pn kena pantang ais jgk.. bab makan tu.. buat sementara waktu jgn dulu mkn pedas2 dan makan yg bole buat gatal2.. sbb baby bf dan kena jgk luka bsalin..

3y trước

ya.. syukur baby dan mumy dua2 sihat..