buku merah

Assalamualaikum saya nak tnya ad tak ibu2 yg tau , kalau mngandung xbuat buku merah sbb mngandung luar nikah tnggu masa nk bersalin baru pegi hospital bersalin , akn ad apa2 masalah x mcm xboleh buat surat beranak anak kalau xdak buku merah atau apa2 ?

9 Các câu trả lời

Buku merah adalh wajib dbuat, xkira sis check kdgn digov mahupon swasta. Sbb masa nk beranak nanti doc n nurse akn tanyakan buku rekod (buku merah) litu nanti. Sbb kalau ada apa2 mslh spt gula tggi, alergi ubt apa dan sbgnya mahupon perkembangan bby dlm kdgn, doc akn rujuk buku tersebut. So, sy nasihatkan sis better buat buku merah itu. Utk bt surat beranak pon jpn akn minta buku merah original utk pengesahan, slain document bkaitan dr hospital nanti tmsk surat kwen. Pendek kata ada buku merah, memudahkan sis utk urusan hal berkaitan dr sblm n slps mlahirkan ank nanti.

pergi buat syg.. kena bebel ja.. dan penting nk tahu, condition baby skrg, nurse x kan perli pun untuk kes2 mcm ni,sbb keutamaan depa adalah kesihatan baby dlm perut awk tu

kena buat awak... buat je, tadah je apa yg nurse ckp demi kselamatan sis & baby... buku pink tu penting sngat utk proses pndaftaran.. smoga dimudahkan urusan sis

Waalaikumussalam, maaf saya tak pasti. Yg saya tahu, masa nak bersalin wajib bawa buku pink. Kalau kat buat, akan susah doktor nak tahu kesihatan ibu dan anak.

Better sis buat je buku merah, utk tahu perkembngn baby n kesihatan sis.. nurse bebel pn skjp je sis.. Semoga dipermudahkan kan ye

buku pink utk memudahkn proses / rujukan kesihatan bayi dan ibu.perlu buat.penting utk ada buku ni utk proses pendaftaran

pi buat syg... penting itu untuk buat pendaftr surat berank nanti hehehe..jan malu okey

Better buat buku pink.

better buat buku