Buku pink

Assalamualaikum, saya nak tanya week ke berapa yg ssuai untk buka buku pink .. sye jadi konfius bler tnye jiran² sni ad yg ckap bkak lambat lgi bgus kalo x nurse sruh buat itu ini, ad yg ckap bkak awal lgi bgus untk ikot prkmbgan n kshtan baby #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

7 Các câu trả lời

untuk kepastian call je kk saya mula2 pun konfius sbb tanya2 org last2 call kk, diorg tanya tarikh last period pastu nurse bg tarikh bila boleh dtg utk buka buku buka buku ni biasa kene ada doktor yg check kita, sebab ada Hari tertentu shja doktor ada di kk sblum pi kk, sis boleh je check scan kandungan di swasta dahulu, xde masalah

Best time bila ibu 8/9 weeks pregnant, boleh buka buku pink. Buat appointment dgn KK yg berdekatan. Biasanya by 8/9 weeks pregnant dah nampak janin and heartbeats. Before end of 1st trimester, dah mesti ada buku pink ya sbb penting utk check perkembangan baby masa ni.

Buat buku 8/9 ok, nanti terus buat je. Masuk 10mnggu doc akan scan kali pertama . Sy buat 9mnggu, diorg trus buat test urine and ambik darah and buka kan buku pink . Pastu 10mggu appointment doc scan baby.

Wasalam, kalau saya, dah tahu je pregnant sy terus call KK tanya bila sy boleh buka buku pink. Then nurse bagitahu bila appointment. Minggu ke 11 baru sy punya appointment.

sy call kk masa week 8. Dan kk buatkan appointment utk buat buku pink masa sy week 12. Bole call kk berdekatan ye😍

sebelum minggu ke 12 yer. boleh booking appointment di kk berdekatan

Week ke 12