Kesedihan

Assalamualaikum saya nak tanya salah ke kalau ibu mengandung nie kuat makan??? Sebab saya tengok org lain tiap kali saya nak makan mesti perli perli. Dahlah saya mengandung, hati saya jadi sedih. Sampai saya xnak mengandung. Kalau saya xpregnant, saya cover mkn. Cuma start pregnant nie lain mcm, tu je.

20 Các câu trả lời

Waalaikumusalam.. samala kita.. kalau makan nnt mil selalu perli n ckp la badan saya ni besarla. anak dlm tu seronok main golf la sbb sy mkn bnyk, nnt anaknya besar semuala dia ckp.smpi nk mkn kalau ada dia mesti saya mcm takut nk mkn nnt kene perli lg. Tp saya mengadu kat suami nasib dia fhm n minta saya sabar dgn mak dia.lps tu saya mls nk layan.sya buat hal saya.n kalau nk mkn kn jauhkn diri drpd sesiapa.

Bukan ibu mengandung je.. ibu menyusu ni pon tak ingat dunia makan.. abis naik 10kg sekali timbang.. hari2 kena nganjing dengan en suami.. bila cakap nak diet, die tak dibagi nye pulak, takut tak de susu.. haa tau la pulak kann.. hahaha. So klo orang nak perli ke ape ke, biar kan dorang.. kite yang bawak ke hulu hilir, bukan nyuskan hidup dorang pon...

Mereka cemburu tu sebab tak dapat nak makan macam awak. Kita bukan makan untuk sorang. Kita makan untuk berdua. Kalau dapat kembar lagi la berapa perut dalam tu nak jaga. Nak bagi yang terbaik. Nanti kalau orang macam tu mengandung baru dia tahu macam mana perasaan. Allah ada sis. Dia buat orang. Allah ada balas balik.

Waalaikumussalam, normal sis. At least sis selera makan. Alhamdulillah . Ada ibu mengandung yg lain tak selera sampai kena gastrik. Kalau camtu kan bahaya. Takkan lah org yg perli2 sis tu nk tengok sis tak selera makan pulak kan. Jadi, ignore je semua perlian org sis. Yg penting sis dan baby sihat 🤗✌🏻

Saya pon byk jugak makan sejak mengandung ni, klo xmkn lapar. Baik abaikan je apa org ckp tu sbb dia x mengandung lgi kot. Tu dia ckp mcm tu. Ambil yg positif je awk. Skrg awk kne fikir kan kandungan awk dlu sblom fikir apa org ckp.

Sama sis. Sy setiap 2 jam kena makan. Sejak mengandung memang cepat lapar. Kalau tak makan nanti sakit gastric. Even malam time tidur pun boleh terbangun dalam 2-3 jam sbb lapar😂😂😂

Abaikan jeee.. bila diorang cakap, senyum jeeee 😅 Bukannya sis suapkan ke mulut diorang.. hehehe.. janji sis makan makanan yg berkhasiat ya utk sis & Baby 💜💜💜💜

saya pulak lain kesnya..suami paksa saya makan..sebab saya makan sikit je..24/3 pegi checkup, berat turun 3kg..bukan x nak makan..saya jadi x selera..

Mmg kuat mkn klu da limpas morning sickness..sy klu msh bjaga mlm,jam 10.30 p msk maggi@mkn nasi lg pdhl br 2jam lalu mkn nasi dan lps tu mkn buah.

Lah.. Knpe nk kawal mkn? Kan baby nk mmbesar.. Tpi tula.. Klo da buat buku.. Jgn naik smpai 2kilo lebih.. Cam saya tiap bulan naik 2 3kilo 🤣